Logo wijksecourant.nlBijschrift bij de foto: Vlnr John Broekman – technisch ondersteuner Museum Dorestad, Carolien - Café Ome Ko, Zwarte Robert – herbergier van Dorestad, Stefan Poelman – voorzitter Museum Dorestad, Joke Twigt – centrummanager, Martine van Amerongen – marketeer VVV Kromme Rijnstreek en Luit van der Tuuk – conservator Museum Dorestad.
Bijschrift bij de foto: Vlnr John Broekman – technisch ondersteuner Museum Dorestad, Carolien - Café Ome Ko, Zwarte Robert – herbergier van Dorestad, Stefan Poelman – voorzitter Museum Dorestad, Joke Twigt – centrummanager, Martine van Amerongen – marketeer VVV Kromme Rijnstreek en Luit van der Tuuk – conservator Museum Dorestad.

Opening pop up museum Dorestad

POP UP MUSEUM geopend – Maak een selfie met de vijf verhalenvertellers!

Op zaterdag 14 september 2019 is in klein gezelschap het eigentijdse pop-up Museum van Dorestad geopend. Verhalenvertellers Titus, Katla, Rorik, Zwarte Robert en David leiden je door de binnenstad van Wijk bij Duurstede.

Onze rijke historie is dé attractiewaarde van Wijk bij Duurstede waarmee wij ons kunnen onderscheiden van andere aantrekkelijke vestingsteden. Dit vindt je terug in het beeldmerk dat is ontwikkeld met vijf verhalenvertellers die echt hebben bestaan. Helaas duurt het nog even voor het nieuwe museum haar deuren opent. Tot die tijd komen de verhalenvertellers tot leven in een pop-up museum.

De vijf verhalenvertellers – Titus de Romein, Katla Uit Birka, Zwarte Robert de herbergier, Rorik graaf van Dorestad en David van Bourgondië - presenteren zich met een afbeelding op ware grootte met een korte tekst over zichzelf, hun periode en een thema. Op het tentoonstellingspaneel staan afbeeldingen die met het verhaal te maken hebben of foto's van archeologische vondsten. In de VVV op de Markt is een overzichtspaneel van de verhalenvertellers te vinden en een paneel met meer informatie over het nieuwe Museum Dorestad.

Waar zijn de vijf verhalenvertellers te vinden?

Titus de Romein,

vrijwillige hulpsoldaat in het Romeinse leger

Bax Lederwaren, Peperstraat 48

Katla

dochter van een rijke Friese weduwe uit de Zweedse handelsplaats Birka

Silver Seven, Peperstraat 5

Zwarte Robert

herbergier in Dorestad

Café Ome Ko, Maleborduurstraat 9

Rorik

graaf van Dorestad, Deense hoofdman van koninklijke afkomst

Delicatessen Plus, Peperstraat 39a

David van Bourgondië

bisschop van Utrecht

Tersteeg schoenen, Markt 3

Op elke locatie is een flyer van de verhalenvertellersroute te verkrijgen.

Samenwerking

Het project is een samenwerking tussen Museum Dorestad, de VVV Kromme Rijnstreek, de gemeente Wijk bij Duurstede, de Ondernemersvereniging Binnenstad Wijk bij Duurstede, horeca, de centrummanager en de vijf 'gast-gevende' locaties van de verhalenvertellers.

Meer informatie bijJoke Twigt, centrummanager Wijk bij Duurstede, 06-53 595891 centrummanager@vvvkrommerijnstreek.nlNieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten