Logo wijksecourant.nl

Gezocht vrijwillige hulp bij de maandelijkse bingo

Elke derde woensdag van de maand komen 50 deelnemers bij elkaar in de Binding zalen, Gansfortstraat 4 in Wijk bij Duurstede, om de bingo te spelen. De tafels en stoelen zijn goed gevuld en de deelnemers popelen om te beginnen. Niet in de eerste plaats voor de mooie prijzen, die door de vrijwilliger zijn samengesteld, maar ook voor de gezelligheid.

De trouwe vrijwilliger, die al 23 jaar de scepter zwaait bij deze activiteit, zal de komende periode even uit de running zijn. Voor hem is de periode nodig om bij te komen na een operatie, maar hij vindt het nu al vervelend om niet zelf de bingo ballen te kunnen laten rollen. En hij vindt het nog erger om de goedbezochte bingo, door zijn operatie, niet door te laten gaan.

Om u als de lezer enthousiast te maken voor deze tijdelijke oproep, is er onderzocht waarom bingo bij uitstek gezond is om te organiseren. Je loopt regelmatig heen en weer, dat komt omdat de zaal ingericht moet worden, de prijzen mooi uitgestald, gekocht en ingepakt moeten worden, je zorgt er voor dat de microfoon het goed doet, hiervoor loop je soms op en neer naar de luidspreker kastje in de zaal, je begroet de mensen. Ook voor de hersenen is bingo ideaal. De hersenen worden getraind, je leest voor en zorgt dat het getrokken balletje in het juiste vakje komt, zodat je straks de echte bingo cijfers weer snel terug kunt vinden als iemand de kaart vol heeft.

En daarbij komt ook nog het bijhouden van de deelnemers in de zaal. Je moet luisteren, kijken, vergelijken, reageren als iemand bingo roept , nog een keer de cijfers noemen als iemand het niet verstaat. Naast deze belangrijke taken doe je de bingo met meerdere ondersteunende vrijwilligers organiseren. Er is iemand die de kaartjes verkoop doet, vrijwilligers die de koffie/thee regelen. En uiteraard is deze vaste vrijwilliger, voordat hij geopereerd wordt, bereid om je alles over zijn bingo te vertellen.

Lijkt je dit een uitgelezen kans om een paar keer de bingo als vrijwilliger te draaien?

Ervaring speelt geen rol, wel enthousiasme. Laat dit dan weten. Bel met (0343-572000) op de maandag- en of donderdagochtend, of mail naar: info@wijkhelpt nl.Nieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten