Logo wijksecourant.nl


De meiden van Dorsteti maakten het de Fransen niet makkelijk. Foto: Anita van Kooten.
De meiden van Dorsteti maakten het de Fransen niet makkelijk. Foto: Anita van Kooten. (Anita van Kooten Niekerk Fotografie)

Internationaal Viking hockeytoernooi bij Dorsteti zeer geslaagd

Wederom een groot succes

Begin september vond het 9e internationale B-, C- en D-jeugd Viking Hockeytoernooi bij Dorsteti plaats. Het is wederom een groot succes geworden.

Wijk bij Duurstede - Met prachtig weer genoten de spelers en publiek van het mooie hockey en de gezelligheid. Het enthousiasme was groot onder alle deelnemende kinderen uit binnen- en buitenland. Zitzakken en ligstoelen stonden buiten om lekker in te chillen, een cocktailbar waar ze lekkere alcoholvrije drankjes konden halen en een mooie tropische foto-shoot konden maken. De sproeiers boden een zeer welkome afkoeling tijdens het warme weer op zaterdag.

Internationaal

De Fransen waren ruim vertegenwoordigd met vier teams. België was ook weer van de partij en Engeland had in alle drie de categorieën een team en een groot team met begeleiders waarvan er veel voor de gezelligheid mee komen. Langs de velden stonden vele tenten, een caravan en een camper opgesteld, wat een fantastische zomerse vakantiesfeer opleverde.

Clinic

De D-teams deden op zaterdagmiddag mee aan de clinic van het Bakker & Pruyser hockeycollege. De jonge deelnemertjes zijn allemaal enthousiast en met nog meer hockeyervaring van het veld gestapt.

Een groot feest

27 teams in de leeftijd 12 tot 17 jaar streden dit jaar om de prijzen. Al is het toernooi met name gericht op ontmoeting en plezier maken met elkaar. De sfeer onder de 300 deelnemers was ondanks de taalbarrière voortreffelijk.

Taal

De voertaal, op het veld en tijdens het gezellige feest op zaterdagavond was hoofdzakelijk Engels. Soms met handen en voeten, werden ervaringen uitgewisseld en gesprekken gevoerd met elkaar. Het was al met al een onvergetelijke ervaring voor alle deelnemende kinderen.Nieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten