Logo wijksecourant.nl


Foto:

Gijs Brouwer

Elke twee weken een portret van een 'Echte Wijkse', een titel die je alleen mag voeren als je in Wijk geboren en getogen bent, of niet? Christi Wijnen uit Wijk bij Duurstede gaat op pad om Echte Wijksen te ontmoeten en ze aan u voor te stellen.

Deze week: Gijs Brouwer. Gijs is in 1949 geboren in de Wilhelminastraat. Het gezin verhuisde naar Hoogstraat 19 toen hij 1 jaar oud was. Opa stond vroeger op het veer. Hij liet regelmatig wat halve centen tussen de spleten van het dek vallen waarna z'n zoon het kleingeld van onder het dek moest oprapen.

Wijk bij Duurstede - Vader was zandschipper en deed ook overslag van kolen. Na de ambachtschool is Gijs als timmerman aan de slag gegaan en hij heeft 43 jaar met plezier in de bouw gewerkt. Voetballen was zijn lust en zijn leven. Hij dacht toen hij jong was dat er niets anders was dan voetballen en werken en stond 20 uur per week op het voetbalveld. Tot zijn 31e heeft hij zelf op niveau gevoetbald en daarna bij de veteranen. Hij heeft toen een trainingscursus gevolgd en is trainer geweest tot zijn 50e in Wijk en vervolgens op verzoek nog zo'n 6 jaar als hoofdtrainer van 'het eerste' in Langbroek. "Ik heb daar een schitterende tijd gehad, ik kan er niet komen in Langbroek want ze slaan m'n schouders kapot" zegt hij lachend. Gijs denkt dat hij in totaal wel 2.000 jongens heeft getraind. Nu is hij havenmeester bij Rijn en Lek wat hij ook weer met plezier doet en voorzitter van de visclub. "Wanneer je een Echte Wijkse bent?" zegt hij. "Een Echte Wijkse maakt Wijk écht leuker".Nieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten