Logo wijksecourant.nl


David, Belinda en Bastin:  "Veel belangstelling voor gezondere leefstijl" FOTO: John Beringen
David, Belinda en Bastin: "Veel belangstelling voor gezondere leefstijl" FOTO: John Beringen (Foto: )

Wijkse vitaliteitsdag druk bezocht

door John Beringen

Zaterdag organiseerde Fit4all fysiotherapie en sport een vitaliteitsdag. Hierbij kon men in de vorm van gratis workshops en clinics kennismaken met alle facetten die bijdragen aan een betere en gezonde leefstijl. Een gesprek met Belinda Langendijk, organisator en instructeur en David Bouwmeester en Bastin Hofman, eigenaren van de organisatie.

LANGBROEK - "Dat meer bewegen heel belangrijk is, weet iedereen wel," laat Belinda weten."Dat draagt niet alleen bij tot een betere conditie maar je verkleint ook de kans op hart- en vaatziekten, overgewicht en diabetes." Bastin valt haar bij: "En mensen die te weinig bewegen hebben vaak het idee dat werken aan je conditie heel zwaar is waarbij je moet afzien. Dat is absoluut niet zo. Wij hebben daar programma's op maat voor. Conditie moet je rustig opbouwen. Het is geen wedstrijd. Door geleidelijk wat meer hooi op je vork te nemen, merk je gewoon dat je vooruit gaat in je fysieke functioneren. En die opgaande lijn zal zich bij de één wat langzamer manifesteren dan bij de ander maar gemeenschappelijke factor is dat men zeer gemotiveerd wordt als die verbetering merkbaar en voelbaar is." In het gebouw worden workshops gegeven die o.a. te maken hebben met verantwoord afvallen, yoga en valpreventie.

David hierover: "De meeste ongelukken gebeuren thuis en bij die workshop krijgt men tips over hoe men dat risico kan verkleinen. Een val kan soms heel slecht uitpakken en dat geldt al helemaal als je wat ouder bent, Maar oud of jong: je kunt niet vroeg genoeg op praktische zaken binnen deze materie gewezen worden."

Op het plein zijn ook tal van activiteiten te bespeuren. Een aantal lokale ondernemers staat opgesteld met kraampjes. David verduidelijkt: "Een betere leefstijl is niet alleen afhankelijk van meer bewegen en verantwoord eten, maar ook ontspanning is heel belangrijk binnen deze context. Vandaar dat we deze dag heel breed hebben opgezet." Hij wijst een paar ondernemers aan: "Het tuincentrum is hier omdat tuinieren voor veel mensen heel rustgevend werkt en de fietsenzaak geeft voorlichting over hoe je lekker ontspannen en veilig kunt fietsen. Vooral dat laatste is erg belangrijk omdat je met een elektrische fiets een wat hogere snelheid kunt halen. Maar we kunnen terugkijken op een zeer geslaagde dag. Het weer werkte goed mee en de belangstelling is groot, gelet op het aantal bezoekers."

Een man die voorbij komt en deze uitspraak opvangt, onderschrijft deze woorden met de mededeling dat hij heel veel nuttigs heeft opgestoken.Nieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten