Logo wijksecourant.nl


Foto:

persbericht Samen luisteren in de stilte

De twee interkerkelijke lectio Divina-avonden die enkele inwoners van Wijk bij Duurstede in het voorjaar hebben georganiseerd in overleg met het Beraad van Kerken bleken in een behoefte te voorzien.

Op de maandagavonden 30 september en 28 oktober zijn er weer van deze lectio Divina-avonden. Ze vinden plaats in een huiskamer en zijn vooral bedoeld voor inwoners van Wijk bij Duurstede die niet bij een van de Wijkse kerken betrokken zijn. Iedereen is welkom. De aanvang is 20.00 uur en deelname is gratis. Hier kunnen mensen elkaar ontmoeten om de praktijk van de lectio divina een keer te ervaren en te beoefenen.

De meeste deelnemers aan de bijeenkomsten in het afgelopen voorjaar wilden vaker samenkomen en hebben dat ook gedaan. Lectio Divina is Bijbellezen met je hart en wordt al sinds de eerste eeuwen van de jaartelling door monniken beoefend. Een van de deelnemers schreef: "Dat ik daar als individu een passende groep en vorm heb gevonden. Ik denk ook dat de vorm geschikt is voor mensen van verschillende niveaus van verdieping in het geloof en verschillende kerkelijke of niet-kerkelijke afkomst. Ik juich ook toe de vorm van een kring van gelijkwaardige mensen."

De begeleiders gebruiken als handleiding voor deze avonden het nieuwe boek Samen luisteren in de stilte ( www.contemplatio.nl), met bijdragen van een gereformeerde dominee, een rooms-katholieke pater en een pinkstervoorganger.

Info en aanmelding: lucasboersma34@gmail.com, tel. 0343-702471.Nieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten