Logo wijksecourant.nl


Tom van Boggelen, gemeentelijk adviseur wegen en verkeer,  heet de ruim 40 omwonenden welkom op de speeltuin aan de Merovingersstraat. Foto en tekst: Ben Blom
Tom van Boggelen, gemeentelijk adviseur wegen en verkeer, heet de ruim 40 omwonenden welkom op de speeltuin aan de Merovingersstraat. Foto en tekst: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Omwonenden spreken mee over herinrichting

Door Ben Blom

Rien Sigterman woont ruim vijfentwintig jaar in de buurt. Hij ergerde zich aan achterstallig onderhoud waardoor een buurman in zijn rolstoel om moest rijden. Hij belde de gemeente.

Wijk bij Duurstede - Beheerder Tom van Boggelen kwam met collega's naar de Merovingersstraat. Na een periode van herstelonderhoud is het tijd om de buurt op te frissen. Er werd een inspraakavond op locatie gehouden.

Hoge opkomst

Afgelopen donderdag kwamen ruim veertig bewoners om hun wensen kenbaar te maken. Vanuit de gemeente waren er vier specialisten aanspreekbaar. De wandeling door de omgeving gaf ruim de kans om vragen te stellen en meningen te ventileren. Ook na afloop was er op het speelterreintje ruim de tijd.

Boompjes

Op twee parkeerplaatsen waren boompjes tussen de auto's gepland. Deze hebben weinig groeikansen en de metalen steunen zorgen voor beschadigingen. Er komen drie boompjes op een betere plek terug. Op het speelpark worden twee toestellen vervangen en daarvoor kon een keuze gemaakt worden. Twee van de drie grote acacia's worden gekapt, de wortels vernielen de bestrating.