Logo wijksecourant.nl


Utrecht Travel Singers
Utrecht Travel Singers (Foto: niet bekend)

Zondagmiddagconcert met de Utrecht Travel Singers

Op zondagmiddag 1 september wordt het concert in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede verzorgd door de Utrecht Travel Singers. Het koor bestaat sinds 2008 en maakt jaarlijks een zangreis naar het buitenland. Tijdens de reis zoeken ze altijd contact met plaatselijke koren en musici.

Ines Leijen is de dirigente van het Utrechts Reiskoor ('Utrecht Travel Singers'). Sinds de afronding van haar conservatoriumstudie is zij zowel in de klassieke als in de lichte muziek actief.

Het idee voor de oprichting van de Utrecht Travel Singer bestond al enige tijd bij dirigent Ines Leijen. Toen zij in 2007 vanuit Slovenië een uitnodiging kreeg om met een koor mee te doen aan een korenfestival, georganiseerd in het kader van het einde van het voorzitterschap van Slovenië van de EU, zag zij hierin een mooie aanleiding om haar idee vorm te geven. en de eerste reis was een feit.

Doel van dit koor is met wisselende samenstelling zangreizen naar het buitenland te maken en ter plekke een culturele uitwisseling te hebben met de plaatstelijke zangers en muzikanten.

In de meivakantie van 2019 is Ines weer met een groep geoefende zangers op reis geweest, dit keer naar Lviv, een plaats in de Oekraïne.

Tijdens het concert hoort u de resultaten van een week intensief studeren op muziek uit de Oekraïne. Het concert begint om 16.00 uur en is gratis toegankelijk. Na afloop is er een collecte voor de muziek in de Grote Kerk van Wijk bij Duurstede.