Logo wijksecourant.nl


Bert en Ina samen met Loco-burgemeester Wil Kosterman temidden van de kinderen en kleinkinderen. FOTO: John Beringen
Bert en Ina samen met Loco-burgemeester Wil Kosterman temidden van de kinderen en kleinkinderen. FOTO: John Beringen (Foto: John Beringen)

"Ik zat met haar broer op voetbal, en zag haar"

Door John Beringen

Onlangs vierde het echtpaar Aalbertsen-Drost hun 50-jarige huwelijksjubileum. Loco-burgemeester Wil Kosterman kwam langs om hen te feliciteren met deze mijlpaal.

Wijk bij Duurstede - Bert en Ina woonden allebei in Utrecht; Bert in Tuinwijk en Ina ik het Ondiep. "Ik zat samen met de broer van Ina op voetbal," laat Bert weten. "We speelden bij 'Holland'. En op een dag ontmoette ik haar." Niet lang na deze ontmoeting kregen Bert en Ina verkering om uiteindelijk in 1969 in Utrecht te trouwen. Bert verdiende de kost als meubelmaker, later als vrachtwagenchauffeur en zou daarna 39 jaar als buschauffeur aan het werk gaan bij de NBM. Ina werkte in een verzorgingshuis. Gedurende 28 jaar woonden ze in Hoograven. Inmiddels waren hun kinderen uitgevlogen naar Wijk bij Duurstede en besloten Bert en Ina daar eveneens te gaan wonen. "We hebben het hier reuze naar onze zin," laat Ina weten. "En we wonen lekker dichtbij de kinderen." Hun grootste hobby wordt gevormd door hun stacaravan op de camping van Hoenderloo waar ze regelmatig verblijven. Het echtpaar kreeg drie kinderen en acht kleinkinderen. Uit handen van loco-burgemeester Wil Kosterman mochten zij een gewaarmerkte kopie van de oorspronkelijke trouwakte ontvangen.Nieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten