Logo wijksecourant.nl


Joyce van Vroeg uit Bunnik heeft een assortiment broden meegenomen en lekker hapjes. Hier toont ze een meergranenbrood
Joyce van Vroeg uit Bunnik heeft een assortiment broden meegenomen en lekker hapjes. Hier toont ze een meergranenbrood (Foto: Ben Blom)

Trotsmarkt strijkt neer in Wijk

Rogier Engels heeft een concept bedacht om op mooie locaties mooie producten tonen. Om de gewenste kwaliteit te verkrijgen, heeft hij een landelijk netwerk opgebouwd.

Wijk bij Duurstede - Rogier heeft na een tip op een zonnige dag Wijk bij Duurstede bezocht. "Een dorp met een goede uitstraling" zegt hij daarover. Zaterdag waren op de Markt zo'n twintig kramen en karretjes. IJs uit Driebergen, saté uit Veenendaal en stroopwafels uit Spijkenisse. De meeste ondernemers kennen elkaar van andere locaties. Voor Vroeg uit Bunnik is de markt een mooie manier om hun waren te presenteren, nu ze herstellend zijn van een brand.

Webshops
Voor ondernemers met een webshop is de markt een aanvullende mogelijkheid om hun producten te presenteren. We zien dierenhuiden, houtsnijwerk, mineralen met gezondheidsclaims, Pools serviesgoed met bijpassend tafellinnen. Giftshops presenteren op het interieur gerichte accessoires. Centraal op de Markt een kraam met Tupperware.

Geluk
De handwerkkraam heeft geluk: hij kan naast de kussens met motieven die op gobelins lijken geïnspireerd, op een vrijgevallen kraam zijn kleedjes presenteren. Ook de dame die in twee kramen alpacawollen truien presenteert, kan naar een derde vrijgevallen kraam uitbreiden.

Ruime opzet
De Trotsmarkt is ruim van opzet, ook er is ook behoorlijke ruimte overgelaten bij de bestaande winkels. Voor de bezoekers zijn de kramen goed toegankelijk. "Een verkeersregelaar zou hier niet veel te doen hebben" zo beoordeelt Peter Balvers de situatie.

Specialisten
Een kraam heeft zich volledig gespecialiseerd in knoflook. Verse, gedroogde, op olie, gerookte, samen geeft het een kleurrijk tableau. Op een andere kraam zien we verzorgingsmiddelen, drankjes en snoepjes, allen gebaseerd op de hars van de mastiekboom op het Griekse eiland Chios.

door Ben Blom

Remco Fekkes, voorzitter van de Ondernemersvereniging Binnenstad Wijk bij Duurstede (OBW) is blij met de vele evenementen in de binnenstad. Vooraf was er geen contact vanuit de organisator van de Trots markt. Jammer, want het concept had met lokale ondernemers aan kwaliteit kunnen winnen. En de lokale marketing had, naast de nu gebruikte driehoeksborden, zeker bijgedragen aan extra bezoekers.