Logo wijksecourant.nl


Coos en Gina samen met locoburgemeester Hans Marchal in de tuin. Twee grote opblaaspoppen decoreerden het jubilerende paar. Foto en tekst: John Beringen
Coos en Gina samen met locoburgemeester Hans Marchal in de tuin. Twee grote opblaaspoppen decoreerden het jubilerende paar. Foto en tekst: John Beringen (Foto: )

Gina had Coos al langer in het vizier

Coos en Gina van Harm - van der Linden traden 50 jaar geleden in het huwelijk. Locoburgemeester Hans Marchal kwam langs om het echtpaar met deze mijlpaal te feliciteren.

Langbroek – Gina laat weten dat ze Coos op zeker moment "in het vizier" kreeg toen hij met vrienden op de Markt stond. "Hij had toen een prachtige Norton motorfiets," merkt ze op. Tijdens een dansavond in het Parochiehuis in Werkhoven sloeg de vonk over. Het stel kreeg verkering, Na vier jaar trouwden ze in Calypso omdat de RK kerk op dat moment werd verbouwd. "Toen ik hem leerde kennen was hij 20 en ik 16," zegt Gina. "Daar schrok ik eerst een beetje van want op die leeftijd is dat best wel een groot verschil, hoor." Terwijl ze het zegt, glijdt er een grote glimlach over haar gelaat. Ruim twee jaar woonden ze in een bovenhuis in Utrecht om daarna naar het ouderlijk huis van Coos in Langbroek te verhuizen alwaar ze nu nog steeds wonen. Coos werkte als monteur van grondverzetmachines en Gina werkte bij de verzekeringsmaatschappij De Utrecht. Later ging zij bij de gemeente Bunnik werken. Het echtpaar kreeg een dochter en een zoon en twee kleinkinderen. Uit handen van de locoburgemeester mochten zij een gewaarmerkte kopie van de hun trouwakte ontvangen.

Meer berichten