Logo wijksecourant.nl


Claudia woont in de Heul, maar winkelt graag in de Horden omdat ze daar is opgegroied en haar moeder daar woont. FOTO: Ben Blom
Claudia woont in de Heul, maar winkelt graag in de Horden omdat ze daar is opgegroied en haar moeder daar woont. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Nieuw duurzaamheidsconcept in Wijk

Door Ben Blom

Lakerveld lift mee op nieuwe app

Bij bakkerij Lakerveld wordt alles vers gemaakt in eigen bakkerij/banketbakkerij/chocolade atelier. Men voert een breed assortiment en wil zo veel mogelijk voorkomen dat een klant mis grijpt. Met deze aanpak trek je klanten die kwaliteit, gezond en smaak voorop stellen.

Wijk bij Duurstede - Het nadeel van deze aanpak is dat er aan het eind van de dag producten overblijven. Voor de broden heeft Lakerveld al heel lang een oplossing om deze aan het eind van de week aan de voedselbank te schenken. Sinds kort heeft Lakerveld zich aangesloten bij Too Good to go. Je kunt de app onder dezelfde naam downloaden. Je krijgt dan een seintje, bij Lakerveld is dat rond vijf uur, als er enkele boxen klaar staan.

Eigen tas

De meeste mensen brengen zelf een tas mee. Lakerveld stelt een pakket samen. Hanneke laat het ons zien: kijk wij willen dat koekjes nog minstens een week thuis bewaard kunnen worden. Als wij zien dat koekjes nog zes dagen voor de datum zitten, zetten we die apart voor de box. De verkoopwaarde is zo'n vijftien euro, de klant betaalt er vijf.

Verrassing

Voor Claudia is de verrassing de reden om mee te doen: je weet van te voren niet wat je krijgt, wel dat het goed is. Claudia houdt er ook bij restaurants van dat er een verrassing van de chef op de kaart staat. Meestal wordt dat haar keuze. Ze begint te lachen als er een broodsoort in haar pakket zit waar ze niet eerder van had gehoord.

Proefperiode

Op dit moment is het nog een proefperiode. Per dag komen er zo'n drie à vier mensen op af. Vaak mensen die niet eerder in dit filiaal zijn geweest. "Voor de dames in de winkel is het ook weer wat anders" zegt Hanneke. "Het geeft ook een hoop vrolijkheid in de winkel, bij de mensen die er aan mee doen en bij de andere klanten".

Voorganger

Wij waren de eerste in Wijk, zegt Hanneke, maar ik verwacht dat anderen ook wel zullen volgen.

De rol van de app

Too Good To Go werkt via een gelijknamige app, die je gratis kunt downloaden. De ondernemer kan vooraf aangeven om hoeveel pakketten het gaat. Indien gewenst kan dat aantal in de loop van de dag worden uitgebreid. De app geeft aan dat je in aanmerking komt voor het pakket (of dat je er deze keer naast grijpt). De makers van de app dromen van een wereld zonder verspilling. Bijna 2.000 ondernemers in heel Nederland doen er aan mee. https://toogoodtogo.nl/nlNieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten