Logo wijksecourant.nl


IJsverkoop voor Skate4AIR

Aanstaande zondag 21 juli organiseert Cafetaria 't Veer een grootse softijsverkoop voor het goede doel. De opbrengst van de ijsverkoop gaat geheel naar Skate4AIR, deze stichting haalt geld op voor onderzoek naar taaislijmziekte.

De actie wordt georganiseerd ter ondersteuning van de Skate4AIR deelname van Jannie Verhage (33), een vriendin van eigenaar Sjaak Nieukerk. In februari gaat zij in Zweden schaatsen om geld op te halen voor taaislijmziekte. Jannie is zelf geboren met deze ziekte en weet als geen ander hoe het is om met taaislijmziekte te leven. Haar leven werd een aantal jaar geleden gered dankzij een dubbele longtransplantatie, waardoor zij zich nu op deze sportieve manier kan inzetten tegen de ziekte. Jannie: "Ik gun mijn medepatiënten ook een beter leven en gelukkig is de medicatie die hiervoor kan zorgen dichterbij dan ooit. Ik wil met het schaatsen graag een groot geldbedrag ophalen en ben dan ook super blij dat 't Veer mij op deze manier wil ondersteunen."

Taaislijmziekte (Cystic Fibrosis/CF)
Taaislijmziekte is de meest voorkomende erfelijke ziekte met een beperkte levensverwachting. De ziekte is levensbedreigend en (vooralsnog) niet te genezen. CF veroorzaakt dik, taai slijm, waardoor ademhalings- en spijsverteringsproblemen ontstaan. In Nederland leven ongeveer 1500 mensen met CF, waarvan 650 kinderen. De gemiddelde levensverwachting is 40 jaar.

Skate4AIR
Skate4AIR wil mensen met taaislijmziekte een normaal leven geven en organiseert hiervoor sinds 2010 uitdagende schaatstochten: de Alternatieve Elfstedentocht op de Weissensee (Oostenrijk) en de Skate4AIR Daylight Challenge (Zweden). In de afgelopen jaren is hiermee al bijna 3 miljoen euro opgehaald. Dit wordt ingezet voor wetenschappelijk onderzoek waarmee de ontwikkeling van medicijnen het laatste zetje krijgt dat zo hard nodig is.

IJsverkoop
De ijsverkoop (onder andere door Jannie zelf) vindt plaats op zondag 21 juli, vanuit het daarvoor bestemde ijsloket. Alle softijsjes worden verkocht met speciale verrassing, geheel in Skate4AIR-stijl.

Je vindt Cafetaria 't Veer aan Veerweg 1, nabij het pontje van Rijswijk naar Wijk bij Duurstede.

Meer informatie of bijdragen op een andere manier? Neem een kijkje op www.skate4air.nl/actie/jannie-verhageNieuws uit Wijk bij Duurstede

Meer nieuws uit Wijk bij Duurstede >

Nieuwsoverzicht

Meer berichten