OKW komt met nieuw initiatief op haringparty

archieffoto haringparty FOTO: Ben BlomDe haringparty 2019 is op 1 juli Café de Veldpoort.
archieffoto haringparty FOTO: Ben BlomDe haringparty 2019 is op 1 juli Café de Veldpoort. (Foto: Ben Blom)

Door Ben Blom

De haringparty van de Wijkse ondernemers (OKW) is al jaren een begrip. Hier ontmoeten de ondernemers elkaar en ontstaan nieuwe initiatieven.

Wijk bij Duurstede - De OKW ziet samen met het Revius de vraag naar technisch opgeleide professionals stijgen. Deze vraag zal alleen maar verder groeien is de verwachting. De ondernemers kijken verder de toekomst in en gaan, samen met relevante bedrijven, het Revius en de wethouder Economische zaken het initiatief starten om een technische opleidingen naar Wijk te halen. Tijdens de haringparty zijn genoemde partners aanwezig, zodat ondernemers meteen specifieke informatie kunnen krijgen en afspraken kunnen maken om aan te sluiten. En natuurlijk wordt er in de Veldpoort ook haring aangeboden van de buren een paar deuren verder. 1 juli café de Veldpoort.

Haring

Het vaste team dat de haring verzorgd heeft staat provinciaal en landelijk hoog in de diverse haringtesten. Gestimuleerd door het eerste jaar van hun bestaan, toen de beoordeling matig was, hebben ze zich verdiept in de materie en les gehaald bij oude rotten in het vak. Niet alleen het product is prima, maar ze serveren het ook op meer manieren dan bij ons bekend waren: aan de staart, in stukjes gesneden, op een broodje, met rauwe ui, met zure uitjes en augurk en op zijn Amsterdams.

De veiling toont hoe breed het spectrum van producten en diensten van de Wijkse ondernemers is. Het geld komt ten goede aan het Werk Oriëntatie Project. 

 

Meer berichten