Logo wijksecourant.nl


Foto:

Moderne ridders en zwaardgevechten tijdens schermtoernooi Slot Zuylen

Spectaculair schermtoernooi bij Slot Zuylen staat weer voor de deurModerne ridders en zwaardgevechten in de historische tuin van het slot


Ridders en zwaardvechten... Wie aan middeleeuwse kastelen denkt, schiet het vast snel te binnen. Op zondag 7 juli kunnen de bezoekers van Slot Zuylen genieten van de moderne variant tijdens het jaarlijkse schermtoernooi van Slot Zuylen. De Utrechtse schermvereniging Pallós organiseert samen met bevriende verenigingen een driewapenséquipetoernooi in de historische tuin van het slot. Het spectaculaire schouwspel maakt een bezoek aan Slot Zuylen of de kasteeltuin op deze dag extra uniek!


Een historische sport
De schermsport kent een lange geschiedenis die de wortels heeft in de Middeleeuwen. Met slagwapens en zwaarden werd gestreden om leven en dood, maar ook juist geoefend voor een duel. Denk maar aan duels en toernooien tussen ridders en zwaardvechters. We kunnen ze tegenwoordig makkelijk voor de geest halen. De moderne variant van het schermen is echter ontstaan bij de Olympische Spelen in 1896. Voor de adellijke bewoners van Slot Zuylen was schermen een familietraditie.


Schermvereniging Pallós
Onder het motto 'schermen waar geschermd hoort te worden' organiseert schermvereniging Pallós jaarlijks een invitatietoernooi bij Slot Zuylen. Naast leden van Pallós nemen ook schermers van andere verenigingen uit het hele land deel.


Cold Case Slot Zuylen
Bezoekers die zich na het zien van het schermtoernooi meer willen verdiepen in de wapencollectie van Slot Zuylen kunnen deelnemen aan de themarondleiding 'Cold Case Slot Zuylen' (18 mei - 15 september 2019). Met de rondleiding blikt het Slot terug op een dramatische gebeurtenis in de recente geschiedenis van het kasteel, toen bijna de gehele wapencollectie werd gestolen. De gidsen van Slot Zuylen vertellen het verhaal van de wapenroof en vertellen daarbij over de bijzondere tradities in zwaard- en wapengebruik.


Aanvullende informatie

Schermtoernooi: 11:00 - 17:00 uur Toegangsprijzen tuin: € 3,50 per persoon. Toegangsprijzen Slot: Volwassenen € 13,00, kinderen (5 t/m 15): €6,75 Locatie: Kasteeltuin Slot Zuylen De tuin is rolstoeltoegankelijk.

Meer berichten