Logo wijksecourant.nl


Cisco team verzamelt zich in bocht 7 voor de laatste 6 bochten naar de finish. Iedereen gaat in z'n eigen tempo de zware gang omhoog. Wim gaat nog een keer!
Cisco team verzamelt zich in bocht 7 voor de laatste 6 bochten naar de finish. Iedereen gaat in z'n eigen tempo de zware gang omhoog. Wim gaat nog een keer! (Foto: Wim Kemme)

Wim Kemme zes keer naar de top van Alpe d'huZes

Door Anton Rekké

Vrijdag 31 mei 's morgens vroeg reed een onafzienbare colonne vrachtauto's, herkenbaar aan Alpe d'HuZes stickers, richting berg. Kwartiermakers met keukens, voedsel, tenten, dranghekken en alles wat nodig is voor een veilig verloop arriveren als eerste. Het skidorpje Huez dat zomers min of meer verlaten is wordt door een bataljon vrijwilligers omgetoverd tot een Nederlands bolwerk.

Wijk bij Duurstede - Gestaag druppelen de deelnemers binnen voor donderdag, Wim Kemme is een van hen: "Aangezien ik nog nooit in die regio ben geweest, ben ik eerder gegaan om de boel te verkennen. Op dinsdag een proefrit gemaakt en dat viel vies tegen. Kon me niet voorstellen dat ik vaker dan 2 of 3 keer de finish zou kunnen halen. "Cisco, het bedrijf waar ik werk, sponsort het (draadloze) contact voor alle aanwezigen tijdens het event. Ik mocht meedoen met het Cisco Partner team maar werd geacht 2.500 euro zelf in te zamelen op een eigen pagina van Alpe d'HuZes. Ik zag daar wel tegenop dus met enige schroom aangeklopt bij familie, vrienden, collega's en de buren op ons "Stroband" in Wijk bij Duurstede. Jeetje, dan weet je niet wat er gebeurt… zoveel positieve en hartverwarmende reacties; en nog centjes ook".

"De dag zelf kom je in een rollercoaster aan emoties": aldus Wim. "Het idee is om maximaal 6 keer op 1 dag de Alpe d'Huez te voet of per fiets te beklimmen. Het startschot is om 04:30 en dan gaan 4.600 mensen op hun eigen manier beginnen aan de klim. Het is voor iedereen behoorlijk afzien; ruim 13 kilometer omhoog en dat voel je. Onderweg zijn er plekken waar kaarsjes branden. Elke kaars is een lichtje voor een dierbare die tegen kanker vecht of die er van genezen is. Of voor een dierbare die er aan overleden is. Het is een indrukwekkend en prachtig gezicht. Het gevecht tegen de berg en jezelf wordt echter tijdens de hele tocht verzacht door enthousiaste supporters die je vrolijk en gedreven aanmoedigen en klaarstaan met stroopwafels, pannenkoeken, snoep, fruit, bouillon etc., her en der met lekkere muziek. Je kijkt onderweg echt uit naar de bochten waar zij staan. TV-Utrecht is er de hele dag bij. Saamhorigheid, inzet, emoties en betrokkenheid, blijdschap en verdriet lopen dwars door alle interviews. De finish is een emotioneel moment; onder luide aanmoedigingen van de velen langs de kant, komt degene waarvoor je het deed even heel dichtbij in je hart en gedachten. Ook bij mij".

"Uiteindelijk heb ik tegen mijn eigen verwachting in de zes beklimmingen gehaald; helemaal kapot maar enorm voldaan. Het streefbedrag is inmiddels dik bij elkaar. Dank aan iedereen die heeft bijgedragen. Ons team heeft 19.000 euro ingezameld; in totaal is er 11.9 miljoen opgehaald en de teller tikt door."

Meer berichten