Sweeney Todd op Revius Wijk

PERSBERICHT

Revius Wijk speelt Sweeney Todd

Na jarenlang geen algemene theaterproducties te hebben gehad, voert Revius Wijk binnenkort de musical Sweeney Todd uit. Een prachtig project, waarbij mensen uit de gehele school een bijdrage leveren. Een voorstelling gemaakt door leerlingen, voor leerlingen en andere belangstellenden uit de omgeving. Waarom doen we dit? Allereerst voor de deelnemers zelf: onze leerlingen. Zij doen ervaring op, op het podium, maken het gehele proces mee van 'van niets, iets creëren'. Door op het podium te staan, zichzelf uit te dagen, leren ze ontzettend veel over zichzelf en doen ervaringen op waar ze hun leven lang plezier van kunnen hebben. Daarmee is het dus ook in de schoolopleiding een unieke kans voor leerlingen en die bieden we met overtuiging. Maar we doen dit ook voor belangstellenden: we bieden graag een leuke culturele ervaring, waarbij we mensen die misschien niet zo vaak in een theater te vinden zijn, een mooie avond kunnen bezorgen en over het onderliggende thema kunnen laten nadenken.

Wat gaan we doen?

We spelen op vrijdag 21 en zaterdag 22 juni 2019 om 20.00 uur tweemaal een avondvullende voorstelling (incl. pauze) in de aula van school. Deze voorstelling wordt uitgevoerd door 25 leerlingen. De decorbouw, promotie en productie wordt uitgevoerd door nog eens 15 leerlingen. Eén en ander staat onder leiding van een artistiek team van drie medewerkers en een productieteam van twee medewerkers. Het decor zal o.a. aangekleed worden met een T-Ford uit 1915.

Sweeney Todd

Een verhaal over een barbier die door toedoen van een zelfzuchtige rechter alles is kwijtgeraakt en jarenlang is verbannen. Bij terugkomst in het Londen van eind 19e eeuw komt Todd erachter dat zijn vrouw dood is en zijn dochter is ingepalmd door diezelfde rechter. Todd wil niet anders dan wraak nemen en het wordt een bloederige obsessie voor hem. Zijn wraak treft niet alleen de rechter, maar ook talloze onschuldigen – die overigens eindigen in de worstenbroodjes van de naburige bakkerij van Mrs. Lovett. Gelukkig is er ook nog een vrolijk liefdesverhaal in dit stuk, om de boodschap, dat het nemen van wraak nooit goed afloopt, een beetje te verzachten.

We maken er een echte musical van, maar met relatief veel spel. We hebben een bewerking van het originele script van Stephen Sondheim gemaakt, waardoor het stuk toegankelijk wordt voor bezoekers van jong (adviesleeftijd vanaf 12 jaar) en oud.

Sponsorploeg

Een sponsorploeg bestaande uit leerlingen onder leiding van een docent economie trok langs de Wijkse middenstand op zoek naar sponsors. En met succes! Niet alleen financieel, maar ook met materialen hielp een groot aantal ondernemers mee om deze voorstelling mogelijk te maken. De lokale bakker startte zelfs een actie met de verkoop van worstenbroodjes waarbij mensen VIP vrijkaarten konden winnen voor de voorstellingen.

Meer informatie en kaartverkoop

Via: https://www.reviuswijk.nl/muziektheater/ en onze social media kanalen (Facebook en Instagram).

Meer berichten