Logo wijksecourant.nl


Simone Gorosics, haar partner Roland en Wijkse centrummanager Joke Twigt bij de stadsbrouwerij. FOTO: Ben Blom
Simone Gorosics, haar partner Roland en Wijkse centrummanager Joke Twigt bij de stadsbrouwerij. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Duitse interesse voor onze gemeente (met linkje naar Duits blog over Wijk bij Duurstede)

door Ben Blom

"Nach Holland" op bezoek

Duitsers en Nederlanders gaan graag bij elkaar op bezoek, voor een langere of kortere vakantie: zo'n 3 miljoen Duitsers komen jaarlijks onze kant op. Met ruim vijf miljoen bezoekers per jaar verblijven meer Duitsers dan Belgen en Engelsen samen in Nederland.

Wijk bij Duurstede - Het is voor iedere bezoeker de kunst om mooie plekjes te vinden die niet door toeristen zijn overspoeld. Toen Simone Gorosics, vanuit een Beiers dorpje zich in Nederland ging vestigen was dat voor een paar jaar. Ze raakte enthousiast over de verscheidenheid die ze beleefde. Zeven jaar geleden begon ze haar ervaringen op internet te publiceren. Ze wist toen nog niets van blogs. Inmiddels heeft ze meer dan 300 blogs geschreven over meer dan 1.100 Nederlandse plaatsen.

Stad en buitengebied

Vrijdag heeft de ervaren stadsgids Martha de Wit Simone en haar partner Roland meegenomen op de stadswandeling. Natuurlijk langs de molen en het kasteel, de haven en de Mazijk. Simone was positief verrast over de stilte (gebrek aan horden toeristen), de prachtige huizen en straatjes. Speciale aandacht had ze voor de authentieke winkels waar de ketens geen grip op hebben. Ze voelden zich gastvrij ontvangen door de ondernemers in de Peperstraat: de slager, waarmee bij proeverij een gesprek ontstond over het verschil van Duitse en Nederlandse worstmakerij. De rijkdom bij de biowinkel werd van alle kanten gefotografeerd en bij de delicatessenwinkel was wat tijd voor een bakje koffie met wat lekkers.

Stadsbrouwerij

Bij stadsbrouwerij troffen we Simone en Roland in gesprek met centrummanager Joke Twigt. Ze waren door de jarige gastheer net voorzien van de nieuwste telg: De Dikke OPA. Het kon op de goedkeuring van de ervaren Beier Roland rekenen. Met Joke werden de plannen voor de zaterdag doorgesproken: een fietstocht door het buitengebied met o.a. het Kersenmuseum, de Watertoren en de Theetuin. Zo ontstond in twee dagen een beeld van stad en buitengebied.

note van de redactie 20 juni

Inmiddels is de blog over Wijk bij Duurstede bij onze oosterburen online gezet: 

https://www.nach-holland.de/nach-holland-blog/orte-und-events/750-geniessen-in-wijk-bij-duurstede

Meer berichten