Logo wijksecourant.nl


Terwijl buiten Reviusleerlingen terugkomen van een middagwandeling spelen binnen de acteurs de sterretjes van de hemel. FOTO: Ben Blom
Terwijl buiten Reviusleerlingen terugkomen van een middagwandeling spelen binnen de acteurs de sterretjes van de hemel. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Revius geeft inkijk in muziekproductie

Door Ben Blom

Al tijdens het bewind van de beide bisschoppen David en Philips, zo'n vijfhonderd jaar geleden, ontwikkelde de kunst zich in Wijk bij Duurstede. Het is mooi te zien dat basisscholen en het Revius leerlingen de kans geven om de creatieve talenten te ontwikkelen.

Wijk bij Duurstede - Als het Revius een theatrale productie brengt, dan hebben naast de acteurs/zangers ook decormakers hun talenten ingezet. En dit jaar is ook de zorg voor de financiën in de handen van leerlingen gelegd. Deze commerciële talenten hadden al snel in de gaten dat sponsoren graag goederen en diensten beschikbaar stellen. Het voordeel voor de school is dat er meer gegeven wordt: immers de gift gaat voor inkoopwaarde of productiewaarde weg. Milou werd als leider van de sponsorploeg gescout.

Rondje

Ze waren welkom bij de serviceclubs en ondernemersvereniging en stonden plots voor een zaal met kritische ondernemers. Powerpoints lieten het afweten, maar dan werd er à bout portant, voor de vuist weg een sprekende oproep gedaan om de lokale talenten te steunen. De sponsorwervers vonden het gaandeweg steeds leuker worden en herkenden elkaars commercieel bloed.

Generale met kostuums

Vorige week woensdag was voorzien dat op de weekmarkt, voor het voorhanden publiek, een pleinscene zou worden neergezet. Helaas bracht de weersvoorspelling een streep door deze rekening. Het alternatief van regisseur Sven Baijens was doodeng: voor hun eigen schoolgenoten spelen, het meest kritische publiek denkbaar. De cast volbracht deze vuurdoop met glans, de teksten zaten goed in het hoofd, kwamen er soepel uit en gezichtsuitdrukkingen en houding ondersteunden de boodschap. Op een later moment hebben ze de scene alsnog op de weekmarkt gespeeld.

Kaarten

Ook als u geen binding met het Revius heeft, gaat u een spannende show beleven. Een aanrader, special voor bakkers en slagers en andere Wijkenaren.

Meer berichten