Leo Slootweg, Theo Vernooij, Erik Vernooij, Ton Cornelissen, Tom v.d. Bildt, Rik van Gend, Tijmen v.d. Linden, Gerd van Wijk, samen het vaste team van het fruitbedrijf. FOTO: Ben Blom
Leo Slootweg, Theo Vernooij, Erik Vernooij, Ton Cornelissen, Tom v.d. Bildt, Rik van Gend, Tijmen v.d. Linden, Gerd van Wijk, samen het vaste team van het fruitbedrijf. FOTO: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Kersenseizoen goed gestart

Traditioneel start het kersenseizoen bij familie Vernooij met het uitreiken van de eerste mandjes kersen. Op de site van de Wijkse Courant (www.wijksecourant.nl) ziet u dat de vervangend burgemeester Albertine van Vliet bij haar eerste officiële optreden een mandje aangeboden kreeg. 

Wijk bij Duurstede - Misschien staat niet iedereen er dagelijks bij stil, maar de fruitteelt is naast een prachtig zicht en producent van heerlijke kersen ook een belangrijke werkgever. In veel Wijkse gezinnen van weleer was de oogsttijd een noodzakelijke inkomst om een gezin draaiend te houden. We hebben dit jaar de vaste ploeg van de boomgaard in het zonnetje willen zetten namens alle andere harde werkers in de regio.

Storm

Theo vertelde dat het bedrijf de storm van een week eerder goed doorgekomen is. De lichte schade aan de overkapping is zelf te repareren. De warme en droge zomer van vorig jaar was prima, omdat het bedrijf zelf genoeg mogelijkheden heeft om water bij de bomen te krijgen en kersen in de warmte goed gedijen. Daarnaast levert goed weer veel vrolijke passanten op die zichtbaar van de oogst genieten.

Langdurige relaties

Theo, Martine en Erik werken graag met vaste partners, voor de verkoop, de financiering en de marketing van hun producten en de branche. Het predikaat hofleverancier onderbouwt dit beleid. Het team kreeg als finishing touch van de merkbeleving zestig paar sokken met kersendecoratie. Op het kersenfestival op 29 juni wordt inspectie gehouden op het correcte gebruik.

Kersenkalender

Op de site van het festival staat een kersenkalender. De komende week wordt ingevuld welke kersen wanneer beschikbaar komen.

door Ben Blom

Meer berichten