Foto:

Kampioenschap cdw jo14-2

Wijk bij Duurstede - Op zaterdag 1 juni speelde de JO14-2 uit tegen CJVV uit Amersfoort in de wetenschap dat ze deze wedstrijd en de laatste wedstrijd moesten winnen om kampioen te worden. Het was die dag heel heet en spelende op kunstgras beloofde het een zware wedstrijd te worden. Immers CJVV stond er ook goed voor op de ranglijst en bij een grote overwinning op de JO14-2 zouden zij nog kans maken op het kampioenschap. Voordat de wedstrijd begon, hadden we al een domper te verwerken, aangezien onze spits Koen Vermeulen geblesseerd moest afhaken. Nadat Erik de Ruiter (coach) zijn mannen goed had toegesproken, kon de wedstrijd beginnen.

De wedstrijd begon van beide partijen zenuwachtig. Af en toe een kansje over en weer, maar na een corner kopte Thomas de Ruiter de belangrijke 0-1 binnen. Al snel werd het wederom door Thomas 0-2 en maakte Chris vd Heuvel er kort daarna 0-3 van. CJVV kreeg een lesje in effectiviteit. Sem vd Zijden, redde 2 keer fantastisch nadat CJVV 2 keer was doorgebroken en 1 op 1 op Sem kwam afgelopen. Hij verblikte of verbloosde niet zoals al het hele seizoen. Zo bleef de comfortabele voorsprong behouden.

De 1e helft was afgelopen en de mannen snelden naar binnen voor verkoeling. Erik sprak zijn mannen wederom toe en drukte ze op het hart om niet te denken dat ze er al waren. De 2e helft begon en al gauw begreep CDW dat CJVV het nog lang niet had opgegeven. Na een lange tijd van druk van CJVV werd het 1-3 en de spanning liep weer op. Echter kregen wij een vrije trap en Tim vd Berg benutte deze kans met een prachtige vrije trap over de muur langs de keeper in de kruising te schieten, 1-4. Het verzet van CJVV was gebroken en Tim zorgde voor het slotakkoord door een prachtige aanval uit het boekje af te ronden, 1-5. Het kampioenschap was nog steeds in eigen hand. Thuis tegen Woudenberg zou bij winst het begeerde kampioenschap behaald worden.

In de middag kregen wij een bericht dat Scherpenzeel van DOVO had gewonnen en dat betekende dat nu al het kampioenschap een feit was.

Uiteraard is het vieren van een kampioenschap op het veld na een wedstrijd het leukst. Woudenberg besloot afgelopen zaterdag toch aan te treden ook al stond er voor hen niets meer op het spel. Een sportief gebaar van Woudenberg en wat volgde was een leuke sportieve wedstrijd en eindigde in een 6-0 overwinning voor CDW.

Na 2e geëindigd te zijn in de 3e klasse in de najaarscompetitie, nu kampioen in de 2e klasse van de voorjaarscompetitie. Een hele mooie teamprestatie. Van harte gefeliciteerd. Sem vd Zijden, Maxim van Haren, Luc Hoogerwerff, Tim vd Berg, Tim Verburg, Julian Holwerda, Zep Frasa, Niels Beenhackker, Marnix van Dijk, Thomas de Ruiter, Koen Vermeulen, Chris vd Heuvel en Pepijn Vermeent. Ook de coaches en trainers, Erik de Ruiter, Paul Holwerda en Xander van den Heuvel van harte gefeliciteerd.

Meer berichten