Sander Peters op het Cob Balkplein waar de start en binnenkomst op de eerste en vierde dag plaats vindt.Tekst en foto: Ben Blom
Sander Peters op het Cob Balkplein waar de start en binnenkomst op de eerste en vierde dag plaats vindt.Tekst en foto: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

3kernenavond4daagse een breed Wijks feest

Door Ben Blom

Sinds 2005 is de van oorsprong Cothense avondvierdaagse uitgebreid naar de 3kernenavond4daagse waar vanuit elk van de drie kernen Cothen, Langbroek en Wijk routes van vijf en tien kilometer de pracht van onze omgeving weerspiegelen.

Wijk bij Duurstede - Op 4 t/m 7 juni vindt de traditionele 3kernenavond4daagse plaats. Gisteren, dinsdag 28 mei, was de grote voorinschrijving op diverse locaties in onze drie kernen. Mensen die dit hebben gemist, kunnen zich ook bij de start inschrijven voor een of meer dagen.

Voor het eerst

Sander Peters, een van de organisatoren, geniet jaarlijks van de gezichten van de kinderen. "Met name de onderbouw van de basisschool komen op plekjes van de 5 kilometerroute waar ze niet eerder zijn geweest. Ze ervaren dat Wijk zo veel meer te bieden heeft als hun eigen directe woonomgeving." De bovenbouw waagt zich meestal aan de tien kilometer en doen daar weer hun eigen ontdekkingen. Na het verlaten van de basisschool blijven jongeren meelopen, omdat het leuk en gezellig is. Vorig jaar was de hoogste leeftijd 70 jaar. Landeigenaren werken enthousiast mee om zo'n 1.300 lopers van hun plek te laten genieten. Appelboer Vernooij geeft ze zelfs een lekker appeltje mee.

Meer berichten