Loco-burgemeester Wil Kosterman kwam langs om het jubilerende echtpaar namens de gemeente te feliciteren. Tekst en foto John Beringen
Loco-burgemeester Wil Kosterman kwam langs om het jubilerende echtpaar namens de gemeente te feliciteren. Tekst en foto John Beringen (Foto: John Beringen)

"Ik vroeg waar ze naar toe moest en bood een lift"

Door John Beringen

Onlangs vierden Wil en Gerry Turk-Stoltenkamp het feit dat ze 50 jaar geleden in het huwelijk traden. Wil woonde in Odijk en werkte bij de Vrumona toen hij Gerry voor de eerste keer zag.

Cothen - "Dat was in Zeist," laat hij weten. "Ik reed met mijn Kreidler over de Slotlaan en daar zag ik haar staan bij de bushalte. Ze viel me meteen op," verklaart hij vervolgens met een brede grijns. "Ik stopte bij haar en vroeg waar ze naar toe moest. Dat bleek Doorn te zijn. Toen bood ik aan om haar thuis te brengen zodat ze achterop stapte." Ze bleven elkaar zien na deze ontmoeting en kregen verkering. Uiteindelijk trouwden ze in Doorn. De eerste tijd woonden ze bij de ouders van Gerry om daarna naar Odijk en Bunnik te verhuizen. Zo'n 40 jaar geleden streken ze in Cothen neer. "Het is hier fantastisch wonen," laten Wil en Gerry weten. Wil was het grootste deel van zijn leven vrachtwagenchauffeur voor een groothandel in sanitair en Gerry was 30 jaar werkzaam in de thuiszorg. Eerst bij de Vitras en later bij Quarijn. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter, twee kleinkinderen en een achterkleinkind. Uit handen van Loco-burgemeester Wil Kosterman mochten ze een gewaarmerkte kopie van de oorspronkelijke trouwakte ontvangen.

Meer berichten