Uit handen van burgemeester Poppens mochten zij een gewaarmerkte kopie van de oorspronkelijke trouwacte ontvangen. FOTO: John Beringen
Uit handen van burgemeester Poppens mochten zij een gewaarmerkte kopie van de oorspronkelijke trouwacte ontvangen. FOTO: John Beringen (Foto: John Beringen)

"En de busmaatschappij heette Cupido"

Door John Beringen

Onlangs vierde Leo en Hanna Jeronimus-Wormsbecher het feit dat ze 50 jaar geleden in het huwelijk traden. Burgemeester Poppens kwam langs om het echtpaar met deze mijlpaal te feliciteren. 

Wijk bij Duurstede - Leo en Hanna leerden elkaar kennen bij de post- cheque- en girodienst in Utrecht alwaar ze allebei werkten. Ze trouwden in Utrecht. Na eerst een half jaar ingewoond te hebben bij de ouders van Leo betrokken ze hun woning in de Pippijn van Herstalstraat waar ze nog steeds naar volle tevredenheid wonen. "We zijn op huwelijksreis geweest naar Terschelling," laat Leo weten. "Eerst met de trein, toen met de boot en op het eiland met de bus van autobusmaatschappij 'Cupido', een toepasselijke naam, hè?" Binnen de Wijkse gemeenschap hielden zij zich veel bezig met sport. Leo zorgde er voor dat er handbal voor heren kwam en zaterdagvoetbal. Hanna deed aan turnen. Van de 34 jaar dat ze dit deed, beoefende ze deze sport voor een groot gedeelte bij Levitas. Hun passie is reizen. Vanaf 1994 bezochten ze regelmatig de Westkust van Amerika en Alaska. "Heerlijk om te doen," zegt Hanna. Het echtpaar kreeg een zoon en een dochter en vier kleinzoons.

Meer berichten