De Markt is altijd een grote plek van plezier tijdens het jaarlijks Shantyfestival. FOTO: Kees Broekman
De Markt is altijd een grote plek van plezier tijdens het jaarlijks Shantyfestival. FOTO: Kees Broekman (Foto: Kees Broekman)

Comité OMD zoekt fotomateriaal

ingezonden redactie.wct@persgroep.nl

Zaterdag 14 september vindt in de gemeente Wijk bij Duurstede de Open Monumentendag (OMD) plaats. In 2019 is gekozen voor het thema 'Plekken van plezier'.

Wijk bij Duurstede - Het Comité OMD Wijk bij Duurstede wil graag in elke woonkern een PowerPoint presentatie verzorgen over 'Plekken van plezier' van ± 1900 tot nu. Hiervoor is het Comité op zoek naar fotomateriaal van inwoners van Cothen, Langbroek en Wijk bij Duurstede. Het thema is onder te verdelen in vijf kernpunten: horeca - podiumkunsten - recreatie - museale kunsten - sport en spel.

Bij horeca horen, naast herbergen, hotels, restaurants en cafés, ook kloosters, logementen en sociëteiten waar men kwam om zich samen te vermaken. Denk bij podiumkunsten aan theater, muziektenten, concertzalen, schouwburgen, bioscopen, gehoorzalen, (dorps)pleinen en ook kerken. Onder recreatie kan vallen het kasteelpark, het stadspark, de heemtuin, de moestuin, de volkstuin, het hofje en de kloostertuin. Daarnaast zijn er ook andere recreatieve plekken zoals folies en kermissen. Ook wandelroutes en pelgrimspaden passen goed binnen de categorie recreatie. Naast musea zijn kunstzalen, oudheidskamers, galerieën, beeldentuinen ook podia voor museale kunsten. Bij sport en spel kan gedacht worden aan sportterreinen, zwembaden, boothuizen, club- en verenigingshuizen, jachthuizen, kaatsbanen en maneges.

Wat wordt gezocht
Bent u in het bezit van foto's die passen binnen de thema's en wilt u deze delen, dan is het Comité op zoek naar u. In elke woonkern zal een contactochtend of -middag worden gehouden waar u met uw fotomateriaal naar toe kunt. Ter plekke wordt uw materiaal gescand zodat u uw foto's direct weer mee naar huis kunt nemen. Het door u aangeleverde fotomateriaal moet rechtenvrij gebruikt kunnen worden.

Aanleverdata en locaties
Wijk bij Duurstede: Gemeentehuis, Karel de Grotestraat 30, za. 4 mei van 10 -12 uur.
Langbroek: Dorpshuis De Toekomst, Prinsenplein 3, za. 4 mei van 14 -16 uur.
Cothen: Café Het Molentje, Dorpsstraat 53, za. 11 mei van 14 -16 uur.
U kunt uw foto's ook digitaal sturen naar keesbroekman44@gmail.com.

Waar de PowerPoint presentaties te zien zullen zijn wordt later nog bekend gemaakt tegelijk met het programma voor de Open Monumentendag.

Meer berichten