Frederik en Laura van Lynden van Sandenburg bij de struisvolgels op het kasteel Foto en tekst: Ben Blom
Frederik en Laura van Lynden van Sandenburg bij de struisvolgels op het kasteel Foto en tekst: Ben Blom (Foto: Ben Blom)

Sandenburg, kasteel vol leven

Langbroek - Tijdens Paasdagen was de culturele regio op bezoek bij Landgoed en Kasteel Sandenburg. In de sprankelende zon lieten beeldend kunstenaars hun recente objecten zien. Zo'n duizend liefhebbers hebben hier van genoten.

De Wijkse Courant gaat in gesprek met Frederik en Laura van Lynden van Sandenburg. Een landgoed in de familie is een hele verantwoordelijkheid, die door hun beiden positief ervaren wordt. Beiden kijken ze uit naar de verhuizing komende week als ze met hun (schoon)moeder van woning verwisselen.

Bedrijf

Anders dan de landhuizen aan de Vecht, die door Amsterdamse kooplui zijn gekocht om te recreëren, heeft de familie het landgoed altijd bedrijfsmatig bestuurd. De boerderijen en de bosbouw leverden voldoende op om de gebouwen te onderhouden. Ruim een halve eeuw geleden daalden de prijzen voor het hout drastisch. De bedrijfsvoering is hierop aangepast en nu moeten de gebouwen voldoende opleveren om het landgoed te onderhouden.

Ideeën

Laura's ogen schitteren als ze enkele van haar ideeën ontvouwt. Er worden de laatste jaren al huwelijken voltrokken en er is een bedrijvenverzamelgebouw gevestigd. In het kasteel gaan prachtige ruimtes opengesteld worden voor besloten gesprekken. En wat later gaat de originele keuken met elementen die aan de serie van Swiebertje en Saartje herinneren, beschikbaar komen voor culinaire kookworkshops.

Sandenburg met haar gebouwen in Wijk en landerijen in de Utrechtse Heuvelrug is een logische locatie voor de eerste gezamenlijke bijeenkomst van de Culturele Regio.

Meer berichten