Foto: Paul Scholman

10e verjaardag Blues in Wijk

Persbericht

Woensdagavond 24 april café Ome Ko 10e verjaardag Blues in Wijk.

Vrijdag 24 april 2009 lanceerde BluesinWijk in Café Ome Ko hun eerste bluesevent. Twee maanden later stroomde het plein bij het kasteelpark vol met honderden bluesliefhebbers en sloten het jaar af met ruim 150 vrienden en een tiental sponsors. Oprichters Anton Winkel, Frans Hoving en Arie Verheul werden al snel bekend als de 'Wijkse Bluesmannen' en ze zagen kans het succes van het eerste jaar vol te houden en blues in Wijk bij Duurstede tot een groot succes te maken. Exact tien jaar later zijn ze weer terug bij Ome Ko om samen met die vrienden, sponsors en wat speciale gasten hun eerste jubileum te vieren.

Te veel om op te noemen.

Afgelopen 10 jaar nodigden ze ruim 300 bluesbands uit Nederland, België, UK, USA, Canada, Finland, Australië, Zuid-Afrika en Oostenrijk om in Wijk te komen spelen. Theater Calypso werd hun thuisbasis, maar ook was er blues op Kasteel Duurstede, op cruiseschip Salvinia over de Lek, in de café's, op buitenpodiums, in het E&E Gasthuis en in woonkamers. Niet alleen in Wijk, maar ook Cothen en Langbroek werden niet vergeten. Verder organiseerden ze workshops, bluesfilms, lezingen, fototentoonstellingen, blueskwissen en blueswandelingen, brachten ze blues in de school, gaven ze een fotoboek en een blueskrant uit, haalden ze bluesdansen naar Wijk, faciliteerden Wijkse bluesbands, hadden ze een heus mondharmonica-orkest, wonnen ze een regionale cultuurprijs in 2010 en de Wijkse vrijwilligersprijs in 2016.

Afscheid Frans Hoving.

Nadat eerder Anton Winkel al afscheid nam, neemt nu ook medeoprichter en bestuurslid Frans Hoving afscheid. Na 10 jaar wil Frans graag plaats maken voor nieuwe en jongere bestuursleden, die het stokje over kunnen nemen om BluesinWijk ook de komende jaren springlevend en toekomstbestendig te houden. Frans blijft wel vrijwilliger.

The Dynamite Blues Band .

Een bluesfeest zonder een live bluesband kan natuurlijk niet. Niemand minder dan de Dynamite Blues Band komt 24 april het jubileum opluisteren met een spetterende show. De band is in feite een doorstart (2013) van de succesvolle bluesformatie "Big Blind". In 2018 wonnen ze de Dutch Blues Challenge en begin april werden ze 3e bij de European Blues Challenge 2019. Een band die haar naam eer aan doet met een explosieve cocktail van blues, swing en rock'n'roll. Rauw, verfrissend en opwindend tegelijk! Inmiddels namen ze twee CD's op en speelden ze met hun vette, rauwe bluesgeluid op podiums in binnen- en buitenland, zoals Ribs & Blues, Kwadendamme Blues, Countdown Café (Radio Veronica), Zwarte Cross, Peer, HookRock en waren ze supportact voor The Hoax, Guy Forsyth, The Fabulous Thunderbirds, T99, DVL en The Paladins. Kortom een band die er zijn mag. Elk live-optreden is spetterend, energiek en met veel speelplezier. Vergeet je dansschoenen en veiligheidsbril niet, want explosiegevaar ligt op de loer! Wesley van Werkhoven is de frontman (zang en bluesharp), J J van Duijn op gitaar, Renzo van Leeuwen op bas en Jan Aandewiel achter de drums.

Toegang uitsluitend voor vrienden & sponsors op vertoon van een ticket, te bestellen via mailto:info@bluesinwijk.nl

Meer berichten