Persbericht: Thema-avond op KWC: stress bij leerlingen en 'ouders'

De ouderraad van het KWC organiseerde, voor ouders van KWC-leerlingen, een ouderavond met als thema: stress bij leerlingen en ouders. Over het leren voorkomen van negatieve stress bij hun kinderen.

Voor de leerlingen zijn er gedurende het schooljaar momenten die stress opleveren. Denk maar aan een toetsweek, KWC-week waarin veel gewerkt wordt aan projecten en natuurlijk de examens. Op dit soort momenten wordt er veel verwacht van de leerlingen, maar zij verwachten ook veel van zichzelf. Want wie wil er nu niet een goed cijfer of slagen voor het examen? Al gauw komt stress in dit soort situaties om de hoek kijken. Een beetje stress is niet erg maar wanneer is stress negatief?

Gastspreker van de thema-avond, Pons Jan Vermeer, auteur van het boek PuberPower en trainer en coach op het gebied van vitaliteit, heeft de ouders met de nodige humor en interactie bewust weten te maken van het herkennen- en voorkomen van negatieve stress bij leerlingen. Pons Jan gaf aan dat een beetje stress goed is om te kunnen presteren en dat het belangrijk is om emotioneel, mentaal en fysiek in balans te zijn om negatieve stress de baas te kunnen zijn. Hij besprak met de ouders de signalen van stress en maakte hen bewust dat de mens zo sterk is als zijn zwakste batterij. Ook gaf hij aan dat ouders het voorbeeld zijn voor hun kinderen.

Pons Jan heeft de ouders handvatten gegeven om thuis aan de slag te gaan. Hij gaf ze daarbij ook nog mee dat, wanneer het om stress gaat, herstel de belangrijkste graadmeter is om met stress om te kunnen gaan.
Een ouderavond die heel erg de moeite waard was!

/

Meer berichten