Foto:

Nederlands Kampioenschap Zaalkorfbal C-Jeugd

Nederlands Kampioenschap zaalkorfbal C-teams voor Top/Solarcompleet C1.

Zaterdag 6 april organiseerde korfbalvereniging Viking in sporthal Mariënhoeve in Wijk bij Duurstede het Nederlands Kampioenschap zaalkorfbal voor de C-jeugd.

De deelnemers, afkomstig uit alle hoeken van het land zijn de 8 beste teams uit de 4 poules hoofdklasse competities

Het was een mooie dag met vele spannende wedstrijden waarbij teams die vooraf werden bestempeld als favoriet voor de titel, wisselend omgingen met de spanning en de druk.

Dit leidde tot veel passie en emoties zowel bij spelers, begeleiders en bij het talrijk aanwezige publiek in beide sporthallen.

Het werden wedstrijden, waarbij het opviel, dat deze youngsters al op een hoog niveau kunnen acteren. Het waren veelal spannende wedstrijden waarbij de uitslagen vaak werden beslist met maar één punt verschil.

De wedstrijden werden goed begeleid door scheidsrechters uit de talentenpoule van het Koninklijk Nederlands Korfbal Verbond.

Na de poulewedstrijden werd de finale gespeeld tussen Heerenveen C1 en Top/Solarcompleet C1. Vooral de eerste helft bleven beide teams elkaar bestoken met mooie aanvallen en strak verdedigen en werd het zodoende een mooie en spannende wedstrijd.
In de 2e helft zakte Heerenveen iets weg waardoor Top/Solarcompleet C1 uit Sassenheim haar overwicht, wat toen ontstond, kon uitbuiten en verdiend Nederlands Kampioen werd.

Korbalvereniging Viking kijkt terug op een sportief en organisatorisch zeer geslaagde dag waarbij optimaal gebruik kon worden gemaakt van de unieke sportaccommodatie die ons in Wijk bij Duurstede ter beschikking staat, want dat mag ook weleens gezegd worden.

Veel dank is verschuldigd aan de Stichting Wijksport en de Sponsors die deze dag mede mogelijk hebben gemaakt.

Voor foto's en sfeerbeelden verwijzen wij u graag naar de speciaal daarvoor ingerichte website van KV Viking te bereiken via http://nkc2019.kvviking.com

Meer berichten