Logo wijksecourant.nl


Henri Koper, Arie Nellen en Vincent Groenen vormen nu het bestuur mede door verstek van Wim Pouw wegens ziekte. Stichting Singelloop is op zoek naar mensen met relaties in de wijkse samenleving.
Henri Koper, Arie Nellen en Vincent Groenen vormen nu het bestuur mede door verstek van Wim Pouw wegens ziekte. Stichting Singelloop is op zoek naar mensen met relaties in de wijkse samenleving. (Foto: Anton Rekké)

Organisatie Singelloop zoekt drie bestuursleden

Door Anton Rekké

Vorig jaar, na een paar jaar met dalende aantallen deelnemers, had de Singelloop maar liefst 320 inschrijvingen. Daar streeft de organisatie nu ook weer naar. Het was echter niet alleen hosanna de afgelopen tijd, want door overlijden en een ernstig zieke zijn drie markante bestuursleden van de Singelloop weggevallen.

Wijk bij Duurstede - In voorbereiding naar hun 72e editie komt het gemis van deze bestuursleden boven drijven. Daarom zoeken zij versterking van drie nieuwe bestuursleden met veel contacten in de Wijkse gemeenschap, want de taakverdeling in de voorbereidingsperiode is een zorgpunt.

Daarnaast spelen leuke vraagstukken. Eind dit jaar zal het Hoogheemraadschap vermoedelijk vaststellen hoe de dijkversterking bij het Kasteelbos uitgevoerd gaat worden en komt er duidelijkheid over de aanleg van het 'Olifantenpaadje' binnendijks achter het Kasteelbos langs. In 2020 zal dan hopelijk het pad aangelegd kunnen worden zodat in 2021 de route wat eenvoudiger kan worden afgezet en er tijdens de 74e editie ervaring mee kan worden opgedaan. Een bijdrage van de Rotary voor de hulp bij het organiseren van de SantaRun in 2017 en 2018, wordt in reserve gehouden voor steun in de aanlegkosten van dit paadje. De gemeente heeft toegezegd aan het pad mee te werken. Dan wordt in 2022 de 75e editie met extra glans gehouden.

De organisatie is altijd tot in de puntjes voorbereid, dus ook met voldoende vakbekwame EHBO-ers. Dat heeft er vorig jaar toe bijgedragen dat bij een deelnemer met hartstilstand zeer snel hulp verleend kon worden. Deze deelnemer is mede daardoor gelukkig goed hersteld. Uiteraard is dat het vermelden waard en prijst de Singelloop zich gelukkig dat het goed is afgelopen.

Vorig jaar was er niet een deelnemer uit Langbroek en uit Cothen liepen er slechts acht deelnemers mee. Terwijl er mensen van heinde en verre komen lopen. Dus, geef je op en doe mee, ook dit jaar staat alle informatie op de website, www.oranjecomitewbd.nl/singelloop ! En ... versterk jij het bestuur? Stuur dan een mailtje via contact op de website.