Hans(l) en Theo de Kruif in Tiggie's Corner.
Hans(l) en Theo de Kruif in Tiggie's Corner. (Foto: Ben Blom)

Bunkerboot keert niet terug op oude ligplaats

door Ben Blom

"Firma Markus heeft te weinig geld gekregen om de bunkerboot te laten slopen. Hij heeft geen andere keus dan het schip komende maandag op de vertrouwde plaats terug te leggen."

Wijk bij Duurstede - Het circuleerde al vanaf donderdag door de stad, de Wijkse tamtam was, als wel vaker, sneller dan de social media. Vanaf donderdag lag er bij Tiggie's Corner een petitie tegen de terugkeer van het schip. In no time was het eerste velletje gevuld met handtekeningen. Sommige Wijkenaren kwamen er speciaal voor naar de Veldpoortstraat. Sommigen zeiden "het zal toch niet waar zijn", niet wetend dat ze de kern van het verhaal daarmee te pakken hadden.

Oorsprong
De oorsprong van het verhaal ligt bij de broers Hans en Theo de Kruif, die het weer tijd vonden voor een geintje. Onderweg, samen in de auto, werd het verhaal bedacht. Als bij iedere goede 1 Aprilgrap was het voor iedereen makkelijk te constateren dat het niet waar kon zijn: op de plek van de bunkerboot ligt een ark die geen ruimte voor een buur over laat. Een goede grap gaat het beste van mond tot mond. Ook degenen die hem door hebben, genieten ervan het verhaal door te geven.

 

Meer berichten