KWC ontvangt leerlingen uit Georgië

Het KWC ontving, van 11 tot en met 16 maart, tien leerlingen en twee docenten van de Tbilisi Public School Nº 98 uit Georgië, om kennis te maken met ons onderwijs.

Het KWC leidt leerlingen op tot wereldburgers en heeft als Global Citizen School met meerdere buitenlandse scholen uitwisselingen gedaan. Het contact tussen de scholen blijft, waardoor er vaak meerdere bezoeken volgen. De uitwisseling met de school uit Georgië was voor de eerste keer.

De Tbilisi Public School Nº 98 is een excellerende school in de hoofdstad van Georgië.

Ze zijn internationaal georiënteerd, meertalig, organiseren vakoverstijgende projecten en het Engels is op relatief hoog niveau. Het KWC heeft dan ook wel raakvlakken met deze school. Als TTO-school presteert het KWC uitermate goed en ook vakoverstijgende projecten zijn hier niet onbekend. Een klik met de leerlingen en de docenten was dan ook zo gemaakt.

De leerlingen uit Georgië verbleven bij KWCers thuis en samen volgden zij de hele week een uitgebreid programma. Er werden presentaties gegeven door KWCers en Georgiërs over (culturele) aspecten van elkaars landen, ze kregen bezoek van Amnesty International, beklommen de Domtoren in Utrecht, bezochten het Binnenhof en Humanity House in Den Haag en brachten een bezoek aan het Rijksmuseum. Op het KWC zelf kregen de leerlingen uit Georgië een les Engels, sport en biologie. Zaterdag was de dag van vertrek, maar voordat de leerlingen op het vliegtuig terug naar Georgië stapten, zijn zij nog een heerlijke dag met elkaar gaan schaatsen in Den Bosch. Van 15 tot 20 april zal het tegenbezoek in Georgië plaatsvinden.

 

Meer berichten