Woonbond directeur Paulus Jansen bij SP Lokaal

WIJK BIJ DUURSTEDE – Paulus Jansen, directeur van de Woonbond, is op vrijdag 15 maart de tweede gast bij de Wijkse SP. ´Met de Woonbond behartigt Paulus de belangen van huurders. Aangezien hij als ingenieur is, zelf jaren raadslid is geweest, in de Tweede Kamer zat en wethouder woningbouw in Utrecht was, kent hij de woningbouw-pappenheimers. Wederom komt een topper dus zijn verhaal vertellen´, legt Frans van der Tol namens de Wijkse socialisten uit. Op vrijdag 15 maart komt Jansen langs in het E en E Gasthuis, Gansfortstraat 4. De deuren gaan hier om 19.30 uur open. De bijeenkomst begint om 20.00 uur. Ook Viveste en WS Cothen zijn hierbij aanwezig.

Jansen heeft zijn sporen meer dan verdiend als het gaat om woningbouw. Als ingenieur kent hij de wereld van bouwers en aannemers en wethouder was hij verantwoordelijk voor volkshuisvesting. ´En daar tussenin heeft hij zo een beetje alles gedaan wat je maar kan bedenken. Als SP-er acties opgezet met huurders tot een Kamerlid die alom gerespecteerd werd om zijn kennis en visie. Hij is inhoudelijk dus een uitstekend op zijn plek bij de Woonbond´, bekijkt Van der Tol.

Op de bijeenkomst komt Jansen de Woonbond-visie uitleggen over hoe gemeenten structureel betaalbare huurwoningen kunnen toevoegen aan de woonvoorraad. Van der Tol; ´In al die jaren heeft hij genoeg bestuurlijke kennis opgedaan en kan hij meer dan een gemiddelde oud-politicus een goed verhaal vertellen over woningbouw. Hij weet waar hij over praat. Met Viveste en WS Cothen kijken wij naar de lokale situatie. Genoeg voor iedereen dus´, aldus de SP-voorzitter.

De deuren in het E en E Gasthuis gaan vrijdag 15 maart om 19.30 uur open. Jansen start rond 20.00 uur met zijn verhaal. Iedereen is welkom en koffie, thee en andere dranken zijn net als de entree gratis.

Meer berichten