Bewegen en sociale contacten zijn erg belangrijk bij gezond en vitaal ouder worden.
Bewegen en sociale contacten zijn erg belangrijk bij gezond en vitaal ouder worden. (Foto: )

Gezond en vitaal ouder worden

Sportcafé: informeren en inspireren

Geeft u sportlessen aan inwoners van 55 jaar en ouder? Of biedt u hen op een andere manier sport en/of beweeglessen aan? Dan is het sportcafé op dinsdag 12 maart iets voor u. Het thema van dit sportcafé is 'Gezond en vitaal ouder worden'.

Langbroek - Vanaf 19.45 uur bent u als sportaanbieder van harte welkom in de tenniskantine op sportcomplex Oranjehof in Langbroek. De organisatie is in handen van de werkgroep 'Gezond en vitaal ouder worden'.

Deze werkgroep bestaat uit beweegdocent Fit 55+ Teunie Emons, buurtsportcoach Tobias Wijnmalen en vertegenwoordigers van Stichting Binding, fysiotherapie Weustink en de gemeente.

Het doel van dit sportcafé is u te informeren over het project en te inspireren. Maar ook om te zorgen dat u met wat hulp (indien nodig) aan het project kunt deelnemen. Bewegen en sociale contacten zijn erg belangrijk bij gezond en vitaal ouder worden Het sportcafé staat in het teken van sporten en bewegen voor 55-plussers. Het sluit daarmee aan op het project Gezond & Vitaal Ouder worden.

Met dit project wil de werkgroep zorgen dat mensen zo lang mogelijk fit en gezond blijven. Wethouder sport, Willem Joustra, geeft aan: 'Hoe worden 55-plussers op een gezonde en vitale manier ouder?

Het blijkt dat hierbij bewegen en contacten met anderen het belangrijkste zijn. Daarom is het fijn dat zoveel mogelijk inwoners in die leeftijdsgroep actief bewegen. Het sportcafé is een mooie aanzet daartoe.'

Eind maart start het project Gezond & Vitaal Ouder worden met een fittest in Langbroek en Cothen. Na de zomervakantie start het project in Wijk bij Duurstede. U krijgt praktische informatie en adviezen om mee aan de slag te gaan Buurtsportcoach en projectleider Tobias Wijnmaalen geeft u en de andere sportaanbieders in het sportcafé uitleg over het project.

Hierna geeft Liesbeth Preller van het Kenniscentrum Sport de sportaanbieders u praktische handvatten. Hier kunt u gelijk mee starten in de praktijk. U leert hoe u de 55-plussers beter kunt bereiken, hoe u ze bindt en ze verbonden houdt aan uw sportorganisatie.

De avond eindigt met een netwerkborrel. Leuk om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen met andere sportaanbieders! Wilt u naar het sportcafé komen? Dan graag aanmelden.

Door u aan te melden, weet de organisatie op hoeveel mensen ze kan rekenen. U meldt zich aan op: www.survio.com/survey/d/sportcafe-2019.

Heeft u nog vragen of wenst u meer informatie? Mail of bel in dat geval met Tobias Wijnmaalen: tobias.wijnmaalen@stichtingwijksport.nl of tel: 06-17413517.

Meer berichten