Bedelaressen (Sasja, Marit en Anna) benaderen Sweeney Todd (Luca) die net de vrouw(Levi) bedankt die hem gered heeft.
Bedelaressen (Sasja, Marit en Anna) benaderen Sweeney Todd (Luca) die net de vrouw(Levi) bedankt die hem gered heeft. (FOTO: Ben Blom)

Revius komt met theaterproductie

Door Ben Blom

Bloederige thriller Sweeney Todd

Uit de koker van Karlijn Zinken en Bas Koolenbrander zijn al heel wat succesvolle theaterproducties door Revius Wijk uitgevoerd. Dit jaar komt in juni Sweeney Todd, een gruwelijke productie waarvoor alle leerlingen zich aan konden melden.

Op vrijdagmiddag, na schooltijd, wordt er door enthousiaste leerlingen aan het theaterstuk gewerkt. Acteurs repeteren met aanwijzingen van regisseur Sven Baijens en regieassistent Bas Koolenbrander, de decorploeg zaagt en schildert met begeleiding van Karlijn Zinken. We worden opgevangen door Milou Sloendregt. Zij kan ons veel vertellen omdat ze zowel een rol heeft als deel uit maakt van de sponsorgroe

"De laatste jaren heeft het Revius vooral producties gebracht waar iedereen uit groep T3 aan mee deed", vertelt Milou, "dit jaar kan iedereen die dat leuk vindt meedoen". In een angstwekkend filmpje hebben initiatiefnemers Bas en Karlijn samen met regisseur Sven de leerlingen opgeroepen om mee te doen. Ooit heeft het Revius een organisatie de theaterproductie laten begeleiden. Inmiddels doen ze dat al jaren zelf. Zo'n productie kan natuurlijk niet betaald worden vanuit het schoolbudget. Dit jaar gaan de leerlingen zelf op zoek naar partijen die hen willen steunen. Zij vormen naast de acteurs- en decorgroep een eigen sponsoring groep.

De leerlingen die aan de sponsoring groep deelnemen gaan in de komende maanden heel veel Wijkse organisaties benaderen. Zo krijgen ze de kans om gebouwen waar ze al vaak langs gefietst zijn eens van binnen te bekijken. Ze worden begeleid door docenten Patricia Schuur en Philip Korff de Gidts. die ook veel bedriven al kennen van de stagiaires die daar gewerkt hebben. Een commercieel manager uit Philips' netwerk heeft al toegezegd om deze groep een aantal goede tips aan de hand te doen.

Milou brengt ons naar de acteurs die net op dat moment een sleutelscene aan het repeteren zijn: Sweeney Todd komt na jaren gevangen te hebben gezeten met de boot weer in London aan. Hij neemt afscheid van de vrouw die hem gered heeft. Drie bedelaarsters komen op hen af. Dat stoort hem en hij stuurt ze weg. Maar een van de bedelaarsters lijkt hem te herkennen …

Als we naar beneden naar de aula gaan, lijkt die veranderd in een timmerwerkplaats. Op verschillende plaatsen worden decorstukken klaargemaakt die later aan elkaar verbonden zullen worden. Je kunt merken dat de leerlingen gewend zijn in groepjes te werken, Karlijn wordt er vooral bij gehaald om te zorgen dat de patronen even groot worden. De komende periode kunt u benaderd worden .

Meer berichten