Nico de Cock en zijn 4 man sterke fantastische begeleiding treden op voor een uitverkocht Calypso. Foto: Anton Rekké
Nico de Cock en zijn 4 man sterke fantastische begeleiding treden op voor een uitverkocht Calypso. Foto: Anton Rekké (Foto: Anton Rekké)

Meesterlijk geslaagde aftrap jubileumjaar BiW

Het eerste concert van dit jubileumjaar van BLUESinWIJK werd feestelijk geopend met een receptie voor vrijwilligers, sponsoren en genodigden uit de bluesscene.

door Anton Rekké

Wijk bij Duurstede - Arie Verheul, medeoprichter van het eerste uur, memoreerde in zijn toespraak de oprichting en het succes van BLUESinWIJK, juist dankzij de bijdragen van sponsoren, vrienden en de vele enthousiaste vrijwilligers. 'Welke organisatie maakt mee dat er een vrijwilligersstop moest worden ingevoerd?

'Voor dit feestjaar is het jubileumlogo 10 jaar BluesinWijk ontworpen. Tegen inkoopsprijs zijn exclusieve polo's en T-shirts te bestellen met dit feestlogo en een opdruk naar keuze. Er zijn bierviltjes gedrukt met het feestlogo. Op de andere kant staat de website qfmsoundcard.nl/biw10 met muziekfilmpjes van Leen Wander met bijna alle concerten die de afgelopen 9 jaar Wijk hebben aangedaan. Een fantastisch document om nog eens terug te genieten! Maar dat is niet alles. Gerrit Dijk en Willem van der Kraats zijn erin geslaagd een zeer onderhoudende Blueskrant samen te stellen met hoogtepunten uit de BiW-geschiedenis. Foto's posters, reportages en interviews met bands en vrijwilligers bieden een fraaie terugblik': aldus Arie.

Het eerste exemplaar werd uitgereikt aan wethouder Wil Kosterman waarna iedereen de BiW-krant kreeg uitgereikt. Wil Kosterman, als wethouder van Feestzaken zoals ze het zelf formuleerde: 'Ik ben trots op het succes van BiW, op naar de volgende 10 en als het aan mij ligt, ben ik er dan graag weer bij om het volgende lustrum te vieren!'

Inmiddels stroomde de uitverkochte zaal vol voor een kippenvel opowekkend optreden van de Belgische formatie The Bluesbones! De voortreffelijke leadzanger Nico de Cock heeft een fantastisch stel muzikanten om zich heen verzameld waaronder Edwin Risbourg op Hammondorgel, Geert Boeckx op bas en een uitzonderlijk begaafde gitarist Stef Paglia. Namen om te onthouden. Naast hard en opzwepend spel weten ze het publiek muisstil te krijgen met zachte en zeer gevoelig gespeelde passages. Stef komt echt op stoom met gevoelige gitaarlicks in nummers als 'I try', 'Runaway' en 'Devil's bride'. Het hele album 'Double Live' komt voorbij in Calypso waar het geluid ook dit keer weer perfect op orde is. Het publiek applaudiseert dan ook na elk slotakkoord. Met het bijna 10 minuten durende 'Whiskey Drinking Woman' kreeg het publiek de toegift waar het om vroeg en exelereren Edwin en Stef in een vraag- en antwoordspelletje tussen orgel en gitaar waar je kippenvel van kreeg. Voor de liefhebbers die het rustig thuis nog eens willen beluisteren, is de in Calypso vertolkte dubbel-cd op Spotify te vinden. Puur genieten dus weer en het jaar is nog maar net begonnen!

Meer berichten