Foto: Ben Blom

Nieuwjaar 2019 is gestart

Het is inmiddels een goed gebruik dat de ondernemers hun nieuwjaarsborrel vlak voor de nieuwjaarsreceptie van de gemeente houden.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Voorzitter Hardy Smit van OKW memoreerde het nieuwe inkoop systeem waardoor ambtenaren lokale aanbieders prominenter meenemen in hun aankoopbeslissing. Uiteraard is voorwaarde dat de ondernemers in het systeem hun portfolio ingevuld hebben. Wethouder Willem Joustra voelt zich thuis tussen de ondernemers. Hij komt zelf uit de modebranche, zoals je aan zijn Italiaanse pak kunt afleiden. Hij weet als gewezen statenlid ook de weg in de provincie. Hij ziet het als zijn taak om de Wijkse belangen t.a.v. mobiliteit en huizenbouw te verdedigen en uiteindelijk te realiseren. Hij vroeg ook aandacht voor de kansen die vervoer over het water biedt. De burgemeester startte met een welverdiende pluim voor de hulpdiensten. Vervolgens legde hij nadruk op de randvoorwaarde voor een constructief en gezaghebbend bestuur: evenwichtige balans door naar elkaar te luisteren, je in te leven in een ander. Hierop werden enkele blikken van verstandhouding tussen raadsleden gewisseld. Vervolgens kreeg Jeroen Brouwer dankwoorden voor de energieke wijze waarop hij met hart en ziel het wethouderschap heeft ingevuld. Uiteraard werd ook oud-wethouder Jan Burger herdacht. Vooruitkijkend wil zowel het college als de raad een nieuwe vorm geven aan de manier waarop de inwoners als vrijwilliger betrokken wordt bij uitvoering en besluitvorming. Het zijn de vrijwilligers die kleur aan onze samenleving geven.

Afgesloten werd door Etske Muis van Wijk in Bedrijf die de Bedrijfsbeurs aankondigde en Stadsdichter André van Zwieten met zijn gedicht: Algemene voorwaarden.

Meer berichten