De free run activiteit is een topper bij de jonge bezoekers. Levitas heeft vorig met het vuurwerkgeld het parcours compleet kunnen maken. De vrijwilligers weten precies wat ze doen.
De free run activiteit is een topper bij de jonge bezoekers. Levitas heeft vorig met het vuurwerkgeld het parcours compleet kunnen maken. De vrijwilligers weten precies wat ze doen. (Foto: Ben Blom)

Stralende kopjes op 't spektakel

De stralende kinderkopjes vertelden het hele verhaal op het tweede Wijks Kinderspektakel.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Eigenlijk zijn hier drie evenementen in één, legt initiator Tobias Wijnmaalen uit: voor de kleintjes van 2 tot 4 is er een afgeschermde ruimte waar alleen zij mogen spelen/bewegen, van 4 tot 8 en 8 tot 14 zijn er, soms gezamenlijke, ruimtes waar ze op hun eigen niveau worden uitgedaagd. Circus Moustache bijvoorbeeld, leidt hun in heel korte tijd op tot artiest. Diverse sportclubs op het park laten de kinderen kennis maken met hun sport.

Top 3 buurtsportcoach(NL)

Even glijdt er een trotse blik over zijn enthousiaste gezicht als we hem herinneren aan zijn plaats in de top 3 bij de landelijke verkiezingen tot beste buurtsportcoach. Hij werkt graag in de Wijkse sfeer waar mensen zich willen laten verbinden. De faciliteiten op het sportpark bieden daarbij ook veel mogelijkheden. Uit het juryrapport lezen we dat zijn bijdrage aan de ontwikkeling van de sport in Wijk een belangrijke factor is geweest.

Veel geleerd

Tobias vertelt verder dat de organisatie heeft veel geleerd van het eerste evenement vorig jaar. Zo zijn er meer zalen bij betrokken en zijn er overal plekjes gevonden waar ouders en begeleiders van dichtbij hun kinderen kunnen volgen.

Clinics

Naast freerunning waren er clinics voor kick-fun en lasergame. Eten en drinken voor de dag zaten in de prijs.

Buiten de vakanties

Buiten de vakanties waarin het kinderspektakel en de Wijkse spelen plaatsvinden hebben Tobias en zijn cultuur collega Bo Hendriksen het programma Sjors Sportief en Sjors Creatief in Wijk geïmplementeerd waar jongeren hun talent kunnen ontdekken en ontwikkelen.

Meer berichten