Stadsbrouwerij de Dikke; Wijkse Top 2000 Café als voorproefje

Het kan bijna niemand ontgaan zijn. Aan de Veldpoortstraat 15 zijn de bouwactiviteiten rond de Stadsbrouwerij in de afrondende fase. In het pand is op de begane grond een microbrouwerij met proeflokaal gerealiseerd. Een kleine productielocatie maar vooral een aanvulling op het toeristisch aanbod in Wijk bij Duurstede.

De coöperatieve Stadsbrouwerij de Dikke heeft met Pasen 2015 een historisch bier geïntroduceerd. Vanaf het begin heeft de Dikke de wind in de zeilen gehad. Prijzen, lovende woorden en een lokale horeca die ons volop steunt. Gebrouwen wordt er echter bij derden en dat gaf een aantal uitdagingen, met name logistiek. Maar daarnaast is de droom altijd geweest om in de binnenstad, het eigen Wijkse kuytbier nog meer zichtbaar te maken.

Bij het maken van de plannen en de uitvoering ervan hebben we ontzettend veel steun gehad van ondernemers van binnen en buiten Wijk. Support in diensten, producten en financieel maken het mogelijk dat er een kleinschalig maar hoogwaardig proeflokaal met microbrouwerij wordt gerealiseerd. Maar ook particulieren hebben zich in grote getale gemeld als vriend of vrijwilliger. Een initiatief dat duidelijk in goede aarde valt dus.

Het is de bedoeling dat vanaf februari, al het bier van de Dikke in Wijk bij Duurstede wordt gebrouwen.

Hoewel we pas midden maart definitief open gaan, willen we onze klanten en alle inwoners graag een eerste blik gunnen. Van 27 tot 31 december zal de Dikke Ervaring het toneel zijn van het Wijkse Top 2000 Café. De muziek van de top 2000, met een beeldverbinding dient als decor voor onze tijdelijk huiskamer. Iedereen is welkom om een indruk te krijgen, een kop koffie of een biertje te proeven en om zich eventueel aan te melden als donateur of vrijwilliger. Het Wijks Top 2000 Café zal die periode open zijn van 13.00 – 18.00.

Op 1 januari sluiten we weer tijdelijk onze deuren. Om de puntjes op de i te zetten, onze brouwinstallatie af te bouwen, onze website aan te passen en alles goed voor te bereiden voor de definitieve opening. We hebben er zin in en kijken uit naar ieders komst!

Meer berichten