Trots kon Revius Wijk melden dat zij 2600 euro aan Serious Request en daarmee de 3 eerdergenoemde goede doelen kon doneren.
Trots kon Revius Wijk melden dat zij 2600 euro aan Serious Request en daarmee de 3 eerdergenoemde goede doelen kon doneren.

Revius Wijk steunt Serious Request met kerstmarkt

Ook dit jaar hielpen leerlingen en medewerkers van Revius Wijk op de voorlaatste dag voor de kerstvakantie mee aan het goede doel. Net als voorgaande jaren was gekozen aansluiting te zoeken bij Serious Request van NPO 3FM.

Om 08.30 uur verzamelden alle leerlingen zich in de aula van de school en kregen zij door middel van een film een toelichting op de drie goede doelen van dit jaar (bescherming tegen natuurgeweld, reanimeren in Nederland en noodhulp bij oorlog en conflicten). Vervolgens sprak de directeur een motiverend en enthousiasmerend woord en ging iedereen aan de slag met de voorbereidingen voor de kerstmarkt. Die voorbereidingen bestonden oa uit het opzetten van marktkraampjes, het bakken van koekjes, oliebollen, hamburgers en saté, het maken van kerstversieringen, de productie van de enige echte Revius Wijk scheurkalender 2019, het instuderen van een muziek- of zangstuk, het oefenen van een dansje etc. Vanaf 12.30 uur waren ouders, opa's, oma's, broers, zussen, maar ook buurtbewoners welkom om een aankoop te doen op de kerstmarkt, mee te spelen met de bingo, te luisteren naar muziek en zang en te kijken naar dans. Rond 14.00 uur was de markt afgelopen, na een slotwoord werd er gezamenlijk opgeruimd en natuurlijk werd de opbrengst geteld! Trots kon Revius Wijk melden dat zij, dankzij de inzet van de leerlingen, een bedrag van 2600 euro aan Serious Request en daarmee dus de 3 eerdergenoemde goede doelen kon doneren.

Wat mooi om zo de kerstvakantie in te gaan!

Meer berichten