Bericht CDA - Samen tegen eenzaamheid

WIJK BIJ DUURSTEDE - Het vieren van Kerst betekent voor veel mensen gezelligheid, samenzijn met familie, warmte en een mooie sfeer. Maar dit geldt helaas niet voor iedereen. Het aantal eenzamen in Nederland stijgt en juist tijdens de feestdagen is dat extra pijnlijk.

In verschillende gemeenten in de provincie vraagt het CDA aandacht voor de eenzaamheidsproblematiek. Ruim 10% van de mensen voelt zich ernstig eenzaam. De problematiek is helaas niet zichtbaar, niet in de reële wereld en niet op Facebook, Twitter of Instagram.

Veel mensen en maatschappelijke organisaties zijn zich gelukkig bewust van de voor sommigen moeilijke decembermaand. Overal in het land zijn tijdens de Kerst initiatieven om de eenzaamheid te bestrijden. Speciaal voor de kerstdagen hebben verschillende fracties van het CDA in de provincie de handen ineengeslagen om op een positieve manier mensen meer betekenis te laten geven aan Kerst en een eenzame bekende, vriend of buurman uit te nodigen. Onlangs lanceerden zij de website: Kerstvierjenietalleen.nl

Mensen die iemand thuis uitnodigen met Kerst en dit aanmelden op de site, krijgen een kerststol. De drie mooiste initiatieven ontvangen een gourmetpakket voor 8 personen. De initiatiefnemers geven aan: "Kerst is niet alleen een feest van gezelligheid en eten, maar ook van naastenliefde en samenzijn. Maar omdat dat niet meer vanzelfsprekend is in onze geïndividualiseerde samenleving, willen we er op een positieve manier aandacht voor vragen. Nodig een alleenstaande uit, dan bezorgen wij een kerststol!"

De initiatiefnemers zijn voornemens ook op andere momenten in het jaar aandacht te (blijven) vragen voor eenzaamheid in onze samenleving. Dit alles onder het motto: Samen tegen eenzaamheid.

Meer berichten