Logo wijksecourant.nl


De winnaar van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs: Blues in Wijk. (Foto: Ben Blom)
De winnaar van de gemeentelijke Vrijwilligersprijs: Blues in Wijk. (Foto: Ben Blom)

Stichting Blues in Wijk winnaar gemeentelijke Vrijwilligersprijs 2016

Door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - De raadszaal was gisteravond goed gevuld met zo'n 100 vrijwilligers met aanhang. Wethouder Wil Kosterman rekende uit dat er in Wijk zeker meer dan tweeduizend inwoners zich vrijwillig inzetten voor de gemeenschap. De winnaar van vorig jaar - EigenWijkse Energie Coöperatie (EWEC) - wist de aanwezigen met een quiz te boeien.

Wil noemde alle elf genomineerden winnaars, ze zijn opgevallen door hun bijdrage aan de samenleving. Direct in hun eerste jaar ontving SamenLoop voor Hoop Cothen de aanmoedigingsprijs. Dit initiatief heeft veel te weeg gebracht, naast de bijdrage van een ton aan KWF. Taalhuis Wijk bij Duurstede ontving de derde prijs. Hierin werken o.a. de bibliotheek, Stichting Binding en de vluchtelingenwerkgroep samen om nieuwe Wijkenaren taalvaardiger te maken. Veilig Verkeer Nederland, afdeling Wijk bij Duurstede ontving de tweede prijs voor hun niet-aflatende volharding om het verkeer, speciaal voor jongere Wijkenaren, veiliger te maken. Volgens het juryrapport "een onmisbare schakel in de verkeersveiligheid in deze steeds drukker wordende verkeersomgeving".

De eerste prijs ging naar de vrijwilligers van Stichting Blues in Wijk. Ze worden geroemd omdat ze "al jaren blues op topniveau in de gemeente Wijk bij Duurstede" brengen. Ze vinden samenwerkingen met andere initiatieven in Wijk en weten nieuwe aanvullingen aan hun programma tot succes te brengen. "In januari kregen ze zelfs voor de presentatie van hun programma het theater vol" aldus het juryrapport.
 

Meer berichten