Foto:

"We waren collega's bij de bakkerij in Utrecht"

door John Beringen

WIJK BIJ DUURSTEDE - 50 jaar geleden traden Dine en Arie Berrens-Sijtsma in het huwelijk. Burgemeester Tjapko Poppens kwam langs om het echtpaar te feliciteren met deze mijlpaal.
De vader van Dine had een bakkerij in Wierum, Friesland. Omdat het steeds moeilijker werd om het hoofd boven water te houden, besloot hij te verhuizen naar Utrecht om aldaar in dienst te treden bij bakkerij Absteder Schat. "Ik ging daar ook werken," laat Dine weten. "En daar ontmoette ik Arie die daar eveneens in dienst was." Ze kregen verkering en traden in het huwelijk op 2 december 1968. Eerst woonden ze op Kanaleneiland om in 1978 het huis aan de Moerbeiengaard te betrekken alwaar ze nog steeds naar volle tevredenheid wonen. "Ik voelde de verhuizing vanuit Friesland indertijd wel als een emigratie," memoreert Dine. Toch wist ze haar draai wel vrij snel te vinden.

In Wijk bij Duurstede zijn Dine en Arie geen onbekenden want beiden hebben zich vele jaren in verschillende hoedanigheden ingezet voor de lokale korfbalvereniging Viking. Het echtpaar kreeg 2 zoons, 2 kleindochters en 1 kleinzoon. Uit handen van Burgemeester Poppen mochten zij een gewaarmerkte kopie van de oorspronkelijke trouwakte ontvangen.

Meer berichten