Foto: Christi Wijnen

Wereldwinkel sluit haar deuren

Hoop op eventuele doorstart

Op 31 december is de Wereldwinkel voor het laatst open. Voor alle oud-vrijwilligers was maandag 3 december jl. een extra opening georganiseerd waarmee de uitverkoop van de winkelvoorraad startte. De Wereldwinkel startte zo'n 30 jaar geleden in een oude SRV-wagen die op zaterdag bij de boer opgehaald werd en op de Markt stond met fair trade producten. Eind jaren 90 werd winkelruimte aangeboden in de Maleborduurstraat en uiteindelijk in de Peperstraat.

door Christi Wijnen

Wijk bij Duurstede – Voorzitter John van Balen laat weten dat hij hard aan het werk is met plannen voor een doorstart. Hij wil een centrum voor fair trade oprichten waar een aantal lokaal ondernemende netwerken producten kunnen aanbieden die zijn gemaakt met respect voor milieu en mens. Dit concept spreekt verschillende partijen aan en ook de gemeente staat open voor dit idee.

De eerste stappen zijn inmiddels gezet en in januari wordt er verder gesproken over hoe dit plan concreet gemaakt kan worden. "We zijn nog lang niet klaar met het vragen van aandacht voor een eerlijk loon, menselijke arbeidsomstandigheden en aandacht voor het milieu", aldus Van Balen. "Kopen met aandacht voor aarde en mensen kent geen grenzen dus lokale en wereldproducten samen passen in dit beeld. Op deze manier hoop ik de Wereldwinkel een nieuw leven te geven."

Meer berichten