Foto:

Er kan zoveel meer dan je denkt…

Maar liefst 85 gasten en zo'n 20 vrijwilligers zaten woensdagmiddag 28 november in het verenigingsgebouw van Excelsior in Cothen in spanning te wachten op het bezoek van Sinterklaas en twee van zijn knechten. Hij werd in stijl aangekondigd middels een prachtig gedicht.

Cothen/Langbroek - De gasten moesten echter nog even geduld hebben want Sinterklaas was eerst nog op pad om gasten die niet in de gelegenheid waren deze middag bij te wonen een verrassing te brengen.

Gelukkig hoefde men niet nagelbijtend en zingend de komst van de goedheiligman af te wachten want er werd alvast een ronde bingo gespeeld waarmee prachtige prijzen te winnen waren. De bingo (niet alleen met Sinterklaasfeest maar ook op andere momenten) wordt al jaren tot in de puntjes verzorgd door enkele vrijwilligers: Tonnie van Hengstum, Corry Rosengarten en Teuna van Maanen. Echt een grote prestatie.

"Sinterklaasje kom maar binnen met je knecht"

Maar eindelijk deed de Sint met zijn pieten zijn intrede en uit meer dan 100 kelen klonk het welkomstlied. Waardig kwam hij binnen geschreden en vlijde zich neder op een prachtige, "Barbijzondere" zetel die klaarstond.

Bijgestaan door zijn knechten werden verschillende gasten bij de Sint geroepen. Zenuwachtig kwamen ze naar voren om te vernemen wat de Sint te melden had. Dat was eigenlijk altijd wat goeds. Met veel humor wist Sint de gesprekjes te leiden met regelmatig hilariteit tot gevolg. Ook enkele vrijwilligers ontkwamen daar niet aan. En zo ook moest Lenie Schouten, bestuurslid van de SWOC, bij de Sint komen die het bestuur van de SWOC bedankte want de samenwerking stopt omdat het SWOC per 1 januari 2019 wordt opgeheven. Lenie kreeg voor ieder bestuurslid een aardigheidje mee.

Bingo!

Na vertrek van de Sint volgden nog enkele rondjes bingo waarna deze bijzonder geslaagde middag afgesloten werd met wederom een gedicht waarin met name de feestcommissie werd bedankt voor het organiseren van dit fantastische Sinterklaasfeest en mooie afsluiting van ons 35-jarig jubileum.

Bij vertrek hoorden we alleen maar lof, zoals: "Dank jullie wel voor deze geweldige middag: dit zijn nu de vitamientjes voor ons waarop we weer even kunnen teren". En daar doen wij het voor!

Meer berichten