Foto: Ben Blom

Ruim negen jaar arbeid met zorg

Henny Brouwer merkte zo'n tien jaar geleden dat ze haar passie kwijt raakte. Ze werkte in de zorg, maar kon het steeds vaker niet meer op een manier doen die in haar ogen bij de cliënten paste. Een paar keer maakte ze mee dat ze voor een client een plan uitgewerkt had dat door veranderende regelgeving niet kon worden gerealiseerd.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Op 1 september 2009 is Henny Dit is Hét gestart. Op het bedrijventerrein, dicht bij de potentiële klanten. In het atelier worden op kleinschalige wijze producten gemaakt. Bedrukte mokken en bedrukte shirts zijn de hardlopers, maar er is ook een mooie collectie aan kraamcadeautjes. Inmiddels werken er zo'n vijftien mensen onder begeleiding van Sharron en Labina. Henny heeft de algehele leiding en wordt ondersteund door haar partner Wim.

Wouter

Wouter werkt vanaf het begin bij Dit is Hét, hij kan zich de opening op 30 oktober 2009 nog goed herinneren. Hij is een all-rounder, heeft alle werkzaamheden in het atelier al wel eens gedaan. Zijn werkplek is op de eerste etage.

"Het fijne hier is dat je op je eigen plek in je eigen tempo kunt werken: je kunt je hier goed concentreren."

Sabina

Sabina is hier vier jaar. Ze heeft juist een slinger met vlaggetjes afgemaakt als we langskomen. Sabina woont ook sinds 4 jaar in de Loeve. Ze heeft met een vrijwilliger geleerd om zelf te fietsen, daardoor hoeft niet altijd met de bus mee.

Pensioen

Henny heeft Dit is Hét op heel grondige wijze aangepakt. Haar ondernemersplan werd bij de KvK in de top 3 van dat jaar geplaatst.

Begonnen als eenmanszaak kreeg ze al gauw het advies om een stichting op te zetten, zodat er ook mogelijkheden voor vrijwilligers kwamen. Inmiddels bestaat het atelier uit zelfwerkende teams, die ze met gerust hard over kan dragen, nu ze eind van het jaar met pensioen gaat.

Henny blijft nog wel even betrokken bij de kinderboerderij.

Meer berichten