Jongerenkoor 'Samen op Weg' onder leiding van dirigent Rienk Bakker. Op zondagmiddag 2 december zingen zijn een Choral Evensong.
Jongerenkoor 'Samen op Weg' onder leiding van dirigent Rienk Bakker. Op zondagmiddag 2 december zingen zijn een Choral Evensong. (Foto: niet bekend)

Jongerenkoor 'Samen op Weg' zingt Evensong

Op zondagmiddag 2 december wordt in de Grote Kerk van Wijk weer een Choral Evensong gehouden. Deze Evensong wordt gezongen door het Jongerenkoor 'Samen op Weg' van de Opstandingskerk te Houten en staat onder leiding van dirigent Rienk Bakker.

Houten/Wijk bij Duurstede - Het Jongerenkoor Samen op Weg bestaat al meer dan twintig jaar. Het debuteerde in de kerstnachtdienst van 1995. Het werd opgericht door Anja van Velzen, die het koor heeft gedirigeerd tot 2012. Hanna Rijken volgde haar op en sinds oktober 2013 staat het koor onder leiding van Rienk Bakker.
Het koor zingt alle soorten repertoire, van klassiek tot jazz, van Renaissance tot musical. Het werkt mee aan diensten in de Opstandingskerk (de thuisbasis), maar soms ook elders

De Choral Evensong kenmerkt zich door verstilling, muzikale schoonheid en rust. Wees van harte welkom om mee te vieren. Liturg is ds. Jan Offringa en het orgel wordt bespeeld door Pim Schipper. De viering begint om 16.00 uur en is vrij toegankelijk. Wel is er een uitgangscollecte.

Meer berichten