Foto: Ben Blom

FC Utrecht fêteert Wijk

Vanuit de maatschappelijke gedachte bezoekt kiest de FC telkens één van de U10 gemeentes uit om daar een week lang de bewoners aan te sporen om meer te bewegen en gezonder te eten. Afgelopen week was Wijk, nog niet zo lang lid van U10, de gelukkige. De Wijkse Courant bezocht twee onderdelen.

door Ben Blom

Wijk bij Duurstede - Vrijdagavond had CDW haar kantine beschikbaar gesteld voor het Kwalitaria FIFA '19 toernooi: een toernooi waar jonge Wijkenaren onderling hun skills kunnen tonen.


FC Utrecht eSportsteam

Voor deze gelegenheid kwam Christiaan van der Mark, Woudenberger en lid van het FC Utrecht eSportsteam het startschot geven. De aanwezigen konden met hem in duel.


Opdrukken

Jongerenwerker Eno Middelham durfde dat als eerste aan en wist zelfs een spel te winnen. Dat kwam Christiaan op een aantal keer opdrukken te staan, het Wijkse gebruik als je verliest. Eno wordt vaak in de MOP (Mobiele Ontmoetingsplek) door de betere spelers uitgedaagd en kan daardoor veel trainen. Hij werd danook winnaar van de avond, gevolgd door Anis el Makrini en Ryan van der Broek.


Stadion Galgenwaard

Zondag waren dertig jonge Wijkenaren via Binding door FC Utrecht uitgenodigd om de wedstrijd tegen de Graafschap als gast te volgen. De uitverkorenen kregen eerst een brunch aangeboden in het E&E, met broertjes of zusjes en hun ouders. De mascottes van de club waren ook aanwezig en de meeste kinderen wilden ook graag op de foto met een of beide. Even voor half twee vertrokken ze in de bus, waarmee normaal de spelers worden vervoerd, bij het Huis van de Gemeente naar het stadion.

Meer berichten