Willem Baay, bekend om zijn technische hoogstandjes, zijn soms onnavolgbare dribbels en vlammende schoten.
Willem Baay, bekend om zijn technische hoogstandjes, zijn soms onnavolgbare dribbels en vlammende schoten. (Foto: )

Willem heeft 200 wedstrijden gespeeld en scoorde 47 keer

Zaterdag 17 november speelt SVL1 tegen Montfoort. Voor één van de spelers van Langbroek wordt het een speciale wedstrijd. Willem Baaij komt voor de tweehonderdste keer uit voor SVL1

Langbroek - Als we terugkijken op zijn voetbalcarrière, zien we Willem als 8-jarig jochie starten bij de jeugd van buurman CDW. Zijn talent bleef niet verborgen en na 3 seizoenen CDW vertrok Willem naar de jeugdopleiding van FC Utrecht. Na 3 jaar Domstad, keerde Willem weer terug naar Wijk bij Duurstede.

In het seizoen 2007-2008 maakte Willem de overstap naar SVL. Dit was het begin van een mooie voetbalcarrière. SVL timmerde al een tijdje aardig aan de weg met een lichting goede spelers. Toenmalig hoofdtrainer Pieter Barte had ook oog voor de talenten van de jonge Willem en liet hem als 16-jarige zijn debuut maken. In het seizoen 2009-2010 kwam de echte doorbraak. SVL was via de nacompetitie gepromoveerd naar de 2e klasse en Willem scoorde in competitieverband 7x . Langbroek bereikte de nacompetitie voor promotie en daarin speelde Willem met 3 goals een belangrijke rol. Uiteindelijk was promotie naar de 1e klasse een feit.

In het seizoen 2010-2011 werd er weer voetbalgeschiedenis geschreven. SVL streed tegen degradatie en via eerst een beslissingswedstrijd tegen Geinoord (3-1 winst) en daarna overwinningen op UVV en IJFC kon de Langbroekse club zich handhaven. SVL was op weg, om uit te groeien tot een stabiele 1e klasser.

De opmars van SVL bleef niet onopgemerkt en ook de talentvolle spelers van SVL kwamen steeds meer in beeld bij andere clubs. Zo liet VVA '71 zijn oog vallen op Willem en hij ging dan ook in seizoen 2012-2013 voor de Achterbergse vereniging spelen. Het werd helaas voor Willem een grote teleurstelling. Door een zware schouderblessure kwam hij nauwelijks aan spelen toe en het seizoen kon als verloren worden beschouwd. Willem maakte vervolgens de overstap naar DTS Ede en speelde daar één seizoen.

Daarna keerde Willem terug en SVL promoveerde naar de hoofdklasse. Seizoen 2017-2018 was er ook weer een die niet licht vergeten zal worden. Een van die hoogtepunten kwam op naam van Willem: de nacompetitiewedstrijd tegen Roda Boys. In de 80e minuut is er bij 1-1 nog steeds geen beslissing gevallen. SVL valt aan en Willem controleert een diepe pass van Rik van Leeuwen over 40 meter in één beweging en stift vervolgens de bal over de verbouwereerde Roda Boys Keeper. Waarschijnlijk de mooiste goal uit de geschiedenis van SVL!

De finale van de nacompetitie werd uiteindelijk gewonnen en SVL bleef eerste klasser.

Meer berichten