Van 19 tot en met 25 november staat de gemeente Wijk bij Duurstede in het teken van FC Utrecht.
Van 19 tot en met 25 november staat de gemeente Wijk bij Duurstede in het teken van FC Utrecht. (Foto: )

Gemeenteweek FC Utrecht in Wijk

Tijdens de gemeenteweek, van 19 tot en met 25 november, worden allerlei sportieve activiteiten georganiseerd in samenwerking met FC Utrecht, de lokale voetbalverenigingen en Stichting Binding.

Wijk bij Duurstede - De afsluiting van de gemeenteweek is op zondag 25 november met de wedstrijd FC Utrecht – De Graafschap in stadion Galgenwaard. Willem Joustra, wethouder sport, is blij met de maatschappelijke inzet van FC Utrecht: "Professionele voetballers zijn een voorbeeld van discipline en doorzettingsvermogen. De club kan kinderen stimuleren en enthousiasmeren om te sporten en te kiezen voor een gezonde leefstijl. Een aantal kinderen uit Wijk bij Duurstede gaan latjetrappen in een vol stadion tijdens de rust van de wedstrijd FC Utrecht – De Graafschap." Tijdens deze sportieve week is er een clinic bij voetbalvereniging CDW, waarbij SVF en SVL aansluiten.

Daarnaast spelen de Oldstars van FC Utrecht een walking football-wedstrijd tegen de sterren uit Wijk bij Duurstede, Cothen en Langbroek. Deze wedstrijd is op donderdag 22 november om 13.00 uur bij CDW. Ook is er een FIFA toernooi waarbij de E-sporter van FC Utrecht aanwezig is. Op basisschool De Regenboog vindt een gastles 'Veilig Online' plaats.

Meer berichten